Til hovedinnhold

Veldedig julegave fra Ventelo

Flere av mobiloperatørene engasjerer seg i veldedighet, og det virker som om dette er i ferd med å bli en viktig brikke i selskapenes profilering utad. På slutten av fjoråret ble for eksempel Tele2-fondet lansert, et prosjekt i samarbeid med Røde Kors som i første omgang vil komme vanskeligstilte norske barn til gode. Men også andre operatører har innsett at de er i posisjon til å hjelpe andre, og for de ansatte hos Ventelo, samt deres kunder, betød det i år at julegavene ble droppet til fordel for veldedighet.

Frelsesarmeen og Rikshospitalets arbeid for kreftsyke barn fikk denne uken en sjekk på 100 000 kroner hver fra Ventelo. Formålene ble stemt frem av de ansatte og operatørens kunder.

Giverglede
Mens andre bedrifter kanskje gir et vinglass, en blomst, et gavekort, konfekt eller noe annet til sine ansatte, valgte Ventelo i stedet å gi bort 200 000 kroner til veldedige formål.

- Det er en stor glede for meg å kunne gjøre dette. Å gi penger til slike formål føles meningsfylt, sa konsernsjef Stig Herbern i Ventelo ved overrekkelsen av sjekkene til Frelsesarmeen og Rikshospitalets arbeid for kreftsyke barn.

- Det er en trend at flere og flere selskaper velger å gi pengegaver til frivillige organisasjoner og gode formål. IT- og telekombransjen går foran. At også Ventelo gjør dette, er veldig flott, sier Per Morten Hoff, leder i bransjeorganisasjonen IKT-Norge.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Stemte på nettet
Ventelos ansatte fikk ingen julegave fra Herbern & co. i år, men de fikk anledning til å stemme frem hvilke veldedige organisasjoner som skulle motta pengehjelpen via bedriftens intranett. Samtidig kunne kunder og samarbeidspartnere stemme via Ventelos nettsider og oppfordre andre til å stemme via Facebook. Frelsesarmeen fikk flest stemmer på nettet, mens de ansatte holdt en knapp på Rikshospitalets arbeid for kreftsyke barn. Kommunikasjonssjef Andrew Hannevik i Frelsesarmeen og klinikksjef Terje Rootwelt ved Rikshospitalets barneklinikk tok i mot hver sin sjekk på 100 000 kroner fra Ventelo onsdag denne uken.

- Dette setter vi svært stor pris på. Slike gaver hjelper oss å få gjort en del som vi ellers ikke ville fått gjort, og det gir et meget hyggelig signal om støtte til det arbeidet som gjøres for barn med kreft. Cirka 150 nye barn får kreft hvert år i Norge. Over halvparten av disse behandles hos oss på Oslo universitetssykehus, sier klinikksjef Terje Rootwelt ved Rikshospitalets barneklinikk, som røper at pengegaven vil gå til konserter, turer, leker og utstyr til de kreftsyke barna på denne avdelingen.

- Vi er veldig takknemmelig for gaven. Jeg vil gi en takk til alle som har stemt på oss. Dette er et flott bidrag for oss i disse dager. Gaven vil hjelpe alle dem vi jobber for å mette, trøste og varme, sier kommunikasjonssjef Andrew Hannevik i Frelsesarmeen.

Mer om
annonse