Til hovedinnhold

Tiny Wings - Enkelt og genialt iPhone-spill

Av: Marius Jentoftsen, Gamer.no

Jeg har i de senere år både merket meg og forsøkt å leke meg med noen av spillene som finnes i Apple sin App Store, og jeg synes det stadig kommer nye og flotte tillegg som bruker mobilteknologien på sine egne premisser – ikke som en nedskalert versjon av andre spill. Angry Birds er et av de bedre spillene som er utgitt på Apples plattformer, og den senere utgivelsen av eminente World of Goo til iPad var en særs vellykket portering. Tiny Wings er en av disse små perlene. Det er like enkelt som det er sjarmerende, og like givende som det er avhengighetsskapende.

Solen som forsvant i vest

Tiny Wings handler om en liten skjønn skapning av en fugl som så gjerne skulle ønske han kunne fly som alle andre. Vingene hans er derimot litt underdimensjonerte, og det gjør at den lille skapningen er avhengig av å ta tilfart og seile for å komme seg fremover.

Spillet baserer seg rent mekanisk på en klassisk sidescrollende opplevelse, hvor du skal hjelpe fuglen å komme så langt som mulig mot vest før solen går ned, da vesle Tiny Wings ikke kan fly når det er mørkt. Sola symboliserer tid, og du samler opp flere poeng jo lengre du kommer i spillet. Hvis du kommer deg til en ny øy, får du litt mer soltid, og kan tyne ham litt lengre i jakten på førsteplassen på poenglista.

En sjarmbombe

Det visuelle og lydmessige med spillet er både søtt og godt designet. Med sin tegneseriegrafikk, stemningsskapende musikk og små lydeffekter som forteller deg når Tiny Wings er glad, er dette virkelig en liten sjarmbombe.

Enkelt og genialt

Tiny Wings er noe av det enkleste, men samtidig også mest geniale av spill som har kommet til Apple sin App Store. Du må hjelpe den vesle fuglen med de små vingene i å komme så langt vest som mulig før solen går ned – dette ved å gi han fart på de rette plassene, og la han seile på andre.

At et spill kan være så magisk som dette og kun basere seg på et lett trykk på skjermen til rett tid, er forunderlig. Det hjelper selvfølgelig på at både det visuelle og lydmessige sitter, slik at atmosfæren er tilstede.

I flytsonen

Spillets største styrke er at det får deg til å føle at du er i flytsonen så fort du får vesle Tiny Wings opp i hastighet og han seiler mellom skyer og får ekstrapoeng for gode forseringer. Da får det så være at spillet kanskje ikke varer så lenge og foreløpig ikke er kommet i en egen iPad-versjon – dette er de seks enklest anbefalte kronene jeg har gitt i hele mitt liv.

Tiny Wings er tilgjengelig i Apple sin App Store til iPhone, iPod Touch og iPad og koster 6 kr

Les hele anmeldelsen av Tiny Wings på Gamer.no

annonse