Nyhet

Hvem oppdaterer Android raskest?

Android som operativsystem brukes av mange forskjellige telefonprodusenter. På grunn av dette kommer det opppdateringer til de forskjellige telefonmodellene til temmelig forskjellige tider. Hver gang det kommer en ny oppdatering, er brukerne svært utålmodige etter å få tilgang til spennende nye funksjoner og programmer.

Den nest siste versjonen, Android 2.2, også kjent som Froyo, er til nå den som har skapt størst bekymring hos brukerne. Etter lanseringen i juni har den sakte men sikkert blitt rullet ut. Noen fikk den kun etter få dager, mens amerikanske utgaver av Samsung Galaxy S ennå venter på sin oppdatering. I tillegg er det selvsagt en del telefoner som ikke får noen flere oppdateringer.

Hvem er til å stole på?

JR Raphael i bloggen Android Power bestemte seg for å finne ut hvilke av produsentene som er kjappest ute med ny versjon av operativsystemet. Selv om han kun sjekket de store produsentene, gir det oss en pekepinn.

Metoden han brukte var rett og slett å telle dager fra Froyo-lanseringen 23. juni, til oppdateringen kom til den aktuelle telefonen. Kun telefoner solgt mellom 2009 og 2010 var med i undersøkelsen. For de telefonene som kom senere enn dette, var det telefonens lanseringsdato som ble brukt. Telefoner som ble solgt med Android 2.2 er ikke med.

Overlegen seier

Overlegent best er HTC. 50 prosent av Android-telefonene til HTC kunne oppdateres til Froyo ved utgangen av 2010. Gjennomsnittstiden det tok før oppdateringen kom var 56 dager, kun slått av Motorola med 54,5 dager. Motorola har til gjengjeld kun oppdatering for 15,4 prosent av telefonene.

Samsung har kun oppdatert en av sine ni telefoner, Samsung Intercept. Oppdateringen kom etter 159 dager, og hadde i tillegg alvorlige problemer. Dell og LG har ikke oppdatert noen av sine telefoner, men de prøver ennå å få det til. Det siste vi har hørt er at det skal skje i løpet av denne måneden.

Sony Ericsson er verstingen

Den virkelige taperen her er Sony Ericsson. De har ikke laget oppdatering for noen av telefonene sine, og det har nå blitt kjent at det ikke kommer noen for Xperia X10-telefonene. For en produsent som ønsker å være med å kjempe i toppen, virker dette svært uprofesjonelt. Sony Ericsson sier de har tatt oppdateringsspørsmålet mer alvorlig i kommende telefonmodeller.

Slik rooter du Samsung-telefoner

(Kilde: Computerworld)

Les også
100 millioner Android-enheter aktivert
Les også
Superhelg for kreative app-utviklere
Les også
Hva koster mobilen deg?
Les også
Muskeltelefoner får egen applikasjonsbutikk
Les også
Desire HD har problemer med SMS
annonse