Nyhet

100 millioner Android-enheter aktivert

Googles mobilbaserte operativsystem, Android, har passert en historisk milepæl. På den to dager lange konferansen Google I/O i San Francisco, har det blitt gjort kjent at over 100 millioner aktivasjoner av Android-enheter har blitt foretatt.

Til sammenlikning har Apple solgt det samme antallet iPhoner siden lanseringen i juli 2007. Forrige august var det 200 000 Android-aktivasjoner om dagen, mens i desember hadde nummeret økt til 300 000. Per dags dato blir hele 400 000 Android-baserte enheter aktivert hver eneste dag.

Én milliard de siste par månedene

De mange eierne av Android-telefonene kan nyte godt av Android Markets over 200 000 applikasjoner – eller apper – men antallet ligger fremdeles et godt stykke bak Apples App Store, som har dobbelt så mange med sine 400 000.

Det tok Android-familien ni måneder å nå én milliard nedlastinger av apper siden lansering, og fem nye måneder for milliard nummer to. I løpet av de siste 60 dagene har det blitt lastet ned én milliard apper alene.

Per i dag har Android Market hatt totalt 4,5 milliarder nedlastinger på over 310 ulike enheter i 120 land. Det er med andre ord mye som tyder på at veksten ikke er i ferd med å avta på noen som helst måte for Google.

(Kilder: 9to5mac, BGR, Engadget)

Les også
App lar deg spille av gratis musikk
Les også
– Nesten alle Android-telefoner lekker data
Les også
Hvorfor holder ikke nettbrettene mål?
Les også
Nå vil folk ha Android-telefon
Les også
Samsung Galaxy S får Android 2.3 
Les også
Hvem oppdaterer Android raskest?
annonse