Til hovedinnhold

Google vil lansere musikktjeneste

Siden i fjor høst har det versert rykter om at søketjenesten Google skal lansere en egen musikktjeneste à la iTunes og Spotify – med det som inntil videre kalles Google Music. I følge en rapport skal Google nylig ha begynt intern testing av programvaren, noe som sannsynligvis betyr at tjenesten er ett steg nærmere offisiell utgivelse.

Motorola Xoom

Sterke indisier rundt Googles musikktjeneste ble sist observert på Mobile World Congress i Barcelona forrige måned da sjefen i Motorola Mobility, Sanjay Jha, kunne fortelle at deres Xoom-nettbrett med Android Honeycomb kom til å støtte video- og musikktjenester.

"Hvis du ser på dagens tjenester fra Google Mobile [via Android], finner du en videotjeneste og en musikktjeneste – det vil si at det kommer til å bli en musikktjeneste," sa Jha den gang.

Bredere strategi

Google har i forbindelse med Google Music tidligere uttalt at brukere kan streame musikk på en Internett-tilkoblet PC til en Android-telefon, og i tillegg kjøpe musikk i Android Market som kan sendes til telefonen og andre enheter.

Visepresident i Google, Vic Gundotra, har sagt at Google i første omgang fokuserer på bedre applikasjoner for brukeren, men over tid vil føre en bredere forbrukerstrategi.

Mye som gjenstår

Android Market

Det er mye som må på plass før Google Music eventuelt kommer på banen, og da først og fremst avtaler med de mange plateselskapene. Samtaler og forhandlinger mellom Google og musikkbransjen er i følge kildene en pågående prosess, og det gjenstår ennå å se flere konkrete detaljer rundt betalingsmodeller og liknende.

Vanlige anslag antyder at plateselskaper vil selge musikk til Google med priser som 39 kroner for et album og enkeltlåter for 4 kroner. For brukerne blir dette vanligvis priser på 56 kroner per album og 5-6 kroner for hver låt.

Hvis du ønsker mer fortløpende nyheter rundt Google Music, sjekk ut denne nettsiden.

(Kilder: Ecoustics, The Money Times)

annonse