Tek.no

Nyhet

Canal Digital lanserer T-We

Neste torsdag forandres hverdagen din som kabelkunde.

Canal Digital / Shutterstock
13 Nov 2013 14:00

Den 21. november starter Canal Digital å rulle ut sin nye TV-plattform T-We. I første omgang vil denne endringen påvirke omtrent 70 prosent av alle kabelbrukerne.

T-We er en helt ny plattform som Canal Digital utviklet de siste årene, og skal brukes som et grunnlag for videreutvikling av nye tjenester.

– Det er lagt ned mye hard arbeid i å sikre at underholdningsplattformen er selve grunnlaget for utviklingen av en mer fremtidsrettet tjeneste. Vi mener dette vil løfte kundeopplevelsen. I neste fase betyr dette at kundene kan se innholdet på andre skjermer, for eksempel nettbrett, eller flytte innhold med seg rundt til ulike TV-skjermer i huset, forklarer Gisle Pedersen, administrerende direktør i Canal Digital Kabel-TV.

T-We Plus

Nå kan du starte hele programmet forfra, selv om du nettopp slo over til kanalen.Foto: Canal Digital

Sammen med den nye plattformen dukker også T-We Pluss opp. Med T-We Plus vil du blant annet vil få et nytt valg, Start Forfra, som lar deg se programmet fra starten av, selv om du kommer midt i en sending. Ergo kan du gå glipp av den første delen av en film, og fortsatt kunne starte den forfra ved å bruke denne nye funksjonen.

En annen hendig funksjon er Ukesarkiv. Som det fremkommer av navnet får du nå et eget arkiv, der du kan bla igjennom forskjellig innhold du har gått glipp av, eller vil se om igjen – som er sendt de siste syv dagene. Her vil innholdet variere ettersom hvilke rettigheter som ligger til grunn hos de ulike kringkasterne.

Her rulles det ut

Filmleietjenesten har også blitt pusset opp.Foto: Canal Digital

Det er ikke alle Canal Digitals Kabel-kunder som får T-We når det lanseres til neste uke. Ifølge selskapet vil omtrent 70 prosent av brukerne få oppdateringen, mens de resterende må smøre seg med litt tålmodighet. For etter planen skal plattformen rulles ut til resten av landet i starten av februar.

I første omgang vil det være de som er bosatt i Oslo, Asker og Bærum, deler av Follo, Bergen og Trondheim som får tilgang til den nye plattformen. Også pilotområdene Molde, Tromsø og Grenland vil få T-We den 21.november.

Må ha dekoder av nyere dato

For å kunne bruke T-We må du ha en av to nyeste HD PVR-ene fra ADB, enten ADB HD PVR 5720 CDX eller ADB HD PVR 5743 CDX (T-We Box). Oppdateringen gjør du ved å slå av dekoderen med fjernkontrollen, og i løpet av fem til ti minutter vil dekoderen hente ned og installere filene automatisk.

De nye T-We Plus-funksjonene, Start Forfra og Ukesarkiv er en tilleggstjeneste som er inkludert i abonnementet til de kundene som enten har bredbåndshastigheten 50 eller 100 mbit/s. For kunder som ikke har en av disse to hastighetene vil den nye tjenesten koster 79 kroner per måned.

Syns du den nye ADB-dekoderen har for lite lagringskapasitet?
Slik firedobler du enkelt kapasiteten (Ekstra) »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Neste uke kan du se parabol-TV via iPaden
Les også
Nå kan TV-en din få mer aggressiv reklame
Les også
Her er Canal Digitals nye strømmetjeneste
Les også
Tvinger deg til å betale mer, eller få lavere netthastighet
Les også
Nå kan du se resten av filmen på soverommet
annonse

Les også