Til hovedinnhold

Neste uke kan du se parabol-TV via iPaden

15. oktober fyrer Canal Digital løs med sin nye tjeneste.

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Fornebu/Tek.no: Canal Digital letter nå på sløret for hva du som parabolkunde har i vente de neste månedene. På menyen står blant annet muligheten til å se TV-innholdet til distributøren på iPad, nye kanaler og en ny, firkantet parabolantenne.

Flere andre TV-leverandører kan allerede skilte med å ha støtte for å vise innhold på iPad, samt at Canal Digitals kabel-kunder allerede har fått en smakebit på en tilsvarende løsning. Den lange ventetiden for selskapets parabolkunder begrunner informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen på følgende måte:

– Målet er å kunne tilby det beste innholdet fra satellitt-TV kombinert med gode strømmetjenester. Etter flere år med testing kan vi nå tilby en velfungerende pakke det virkelig er verdt å vise frem.

15. oktober er det duket for iPad

Slik blir grensesnittet. Kenneth Tjønndal Pettersen og Tone Krohn Clausen demonsterer. .Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Fra den 15. oktober skal du kunne laste ned en ny versjon av Canal Digital Go-appen fra AppStore. Videre skal du kunne bruke det samme brukernavnet og passordet du logger deg inn selskapets sider i dag, for å se det nye innholdet via den kommende appen.

I første omgang vil appen kun fungere for de som har en iPad, og frem til mars 2015 vil alle som er parabolkunder hos selskapet kunne bruke tjenesten gratis. Etter det vil kun de som abonnerer på Canal Digital Plus, altså TV-løsningen for flere rom, få fortsette å bruke tjenesten gratis. Hva det vil koste for de øvrige kundene er ennå ikke kjent.

Enn så lenge må altså kunder som har Android-baserte enheter eller iPhone smøre seg med tålmodighet. De vil etter alt å dømme få den samme appen innen sommeren i 2015. Savner du støtte for Windows-baserte mobiltelefoner, ser det ut til at en slik app vil la vente på seg i all overskuelig fremtid.

Ved lanseringen vil du kunne velge og vrake mellom totalt 21 TV-kanaler, hvor 13 av disse i tillegg har et ukesarkiv. På den måten kan du gå inn i ettertid for å se programmer og filmer du gikk glipp av. I tillegg har du tilgang til alt innholdet C More Play har å tilby deg. NRK har ikke noe ukesarkiv ennå, men ifølge Canal Digital skal dette være på plass før jul.

Får offline-modus etterhvert

Flere endringer skal komme i 2015.Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Du trenger nødvendigvis ikke en kraftig nettlinje for å kunne bruke den nye appen. Har du over 1,5 Mbit/s vil du kunne se innholdet i SD-kvalitet, mens du må over 3,5 Mbit/s for å få såkalt «opplevd» HD-kvalitet. Den beste HD-kvaliteten får du først når nettlinjen din kan holde minimum 5 Mbit/s.

Inne i appen får du opp en meny der du har en rekke valg på venstre side av skjermen. Her kan du klikke deg inn for å se alt fra direktesendt TV til å bla deg rundt i arkivene. Samtidig er det også en «Mest sett»-funksjon som gir deg forslag til hva andre mener er mest interessant for øyeblikket.

Canal Digital kan også avsløre at de jobber med å få på plass en offline-funksjon, slik at du kan laste ned innhold lokalt på iPaden din om du for eksempel skal en tur på hytta. Med det tar selskapet opp kampen med rivalen Viasat, som allerede har en slik funksjon i sin strømmetjeneste Viaplay.

Blir den første til å sende ny, norsk kanal

Samtidig som Canal Digital slipper iPad-støtte for sine parabolkunder gjør de også om litt på kanallisten sin.

Fra den 4. november vil selskapet, som det første i landet, starte å sende den nye kanalen VG – de første seks månedene som eneste operatør. Den nye kanalen, som du sikkert kjenner best som avisen VG, skal starte å sende døgnet rundt med innhold. På menyen nyheter i tillegg til blant annet en rekke dokumentarer. Denne kanalen vil også vises for Canal Digital-kunder som bruker kabel.

– VG-kanalen vil sikte seg inn på yngre brukere, noe du vil merke i form av språket som brukes. Er du heller mer historieinteressert, har vi også noe nytt å by på her, sier Pettersen.

Det han sikter til er nye H2 HD. Dette er History Channels nye kanal, som kommer til å gå mer tilbake til sinne opprinnelige røtter med mye fakta- og dokumentarbaserte programmer.

– For de som savner det gode gamle History Channel-innholdet, vil H2 HD være kanalen du har savnet, forteller Pettersen.

– Det vil også komme mer innhold tilpasset for barn. Blant annet er Disney og Disney Junior på vei inn i iPad-versjonen, legger Tone Krohn Clausen i Canal Digital Parabol til.

Samtidig som det kommer noen nye kanaler, er det også noen som takker for seg. Selskapet velger å fjerne 3D-kanalen HighTV 3D, og vil heller satse på å sende enkeltbegivenheter som sportssendinger i 3D-format i stedet.

Ny parabolantenne til deg som ikke liker den runde varianten

Ikke alle er like begeistret for å ha den tradisjonelle runde skålen stående ut fra veggen, noe Canal Digital nå vil tilby deg en løsning på.

Ved å heller gi deg mulighet til å bruke en rektangulær, flat antenne, håper de at dette vil gjøre estetikkproblematikken enklere for mange.

Denne plate antennen er Canal Digitals nye alternativ.Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Den nye antennen er lett av vekt med sine 4 kilogram, samtidig som målene tilsvarer en TV på 21 tommer. Antennen er 56,6 centimeter bred, 30 centimeter høy, mens tykkelsen er oppgitt til 6,5 centimeter.

Antennen skal i utgangspunktet festes til et rør som gjør at den blir stående litt ut fra veggen. Skulle du dog være så heldig å ha en husvegg som peker i nøyaktig riktig retning, vil det være mulig å montere nyheten nokså tett på. Samtidig kan du male den nye antennen i husets farge, slik at den blir enda et hakk mer anonym.

Canal Digital vil i starten kjøre et introduksjonstilbud på antennen, hvor du inkludert montering betaler 499 kroner. Samtidig opplyser selskapet om at den ordinære prisen vil ligge på 1990 kroner.

Viste du at det er enkelt å bytte harddisken i opptakeren til Canal Digtal?
Så enkelt firedoblet vi kapasiteten i vår kabeldekoder (Ekstra) »

annonse