Til hovedinnhold

Nå kan du sponse Dødsstjernen

Kickstarter-prosjekt ønsker penger til dødsstjerne med åpen kildekode.

Etter at Det hvite hus var frekke nok til å avslå et forslag om å bygge en dødsstjerne, har noen tatt ansvar og lansert en Kickstarter-kampanje for å finansiere den gigantiske romstasjonen fra Star Wars-universet.

Målet med en slik romstasjon er ikke nødvendigvis å sprenge en planet som Alderaan i lufta, men å være et mer defensivt våpen mot trusler vi kanskje ikke kjenner til ennå. For alt vi vet kan det være et intergalaktisk imperium som har satt seg som mål å kolonisere jorda.

Om menneskeheten har penger og ressurser nok til å bygge en slik koloss, er derimot en annen sak.

Hønsenetting og Raspberry Pi

Kickstarter-prosjektet ber etter skarve 175 millioner kroner. Hvis bakmennene får inn denne relativt beskjedne summen, skal de gå i gang med virkelig konkrete planer. I tillegg skal de kjøpe inn nok hønsenetting for å beskytte romstasjonen mot lusne torpedoer fra X-Wing-jagere.

Det langsiktige målet er mer realistiske 4 694 000 000 000 000 000 kroner, altså 4,7 trillioner. Med denne summen skal gjengen gå i gang med produksjonen av en dødsstjerne i full skala.

Nøyaktige spesifikasjoner er ukjent foreløpig, men ifølge bakmennene vurderer de å bruke en «gigantisk samling av Raspberry Pi-maskiner». Dette er små og billige datamaskiner som har gjort seg populære i løpet av det siste året.

Har samlet inn en del

I skrivende stund har prosjektet samlet inn 1 900 718 kroner av målet på 175 millioner. Det gjenstår ennå en del, men det er tross alt nesten to måneder igjen før finansieringsperioden avsluttes.

At finansieringsdatoen er 1. april behøver ikke å bety noe.

Vi er på Facebook!

(Kilde: Kickstarter)

annonse