Til hovedinnhold

Slipper Microsoft sitt eget nettbrett?

Giganten inviterer til mystisk pressekonferanse over helgen.

Den kommende uken blir travel for Microsoft. Vi har lenge kjent til at Microsoft sannsynligvis vil vise frem elementer fra kommende Windows Phone 8 på en konferanse i San Francisco 20. juni. Nå har Microsoft også sendt ut invitasjon til en "stor avsløring" mandag 18. juni.

Arrangementet skal finne sted i Hollywood et sted, men foreløpig er det ikke kjent akkurat hvor den skal skje eller hva den skal handle om.

Ryktene vil ha det til at det er Windows 8 RT som skal vises frem – altså ikke Windows Phone, men fullverdig Windows for mobil maskinvare med ARM-prosessorer.

Microsoft i konkurranse med Apple

En blogg fra området hevder å ha snakket med noen som vet hva Microsoft skal lansere. Det dreier seg om nettbrett og et produkt som kommer til å sette Microsoft i direkte konkurranse med Apple, hevder kilden.

Gjennom årene har Microsofts Windows-varianter vært utbredt både på PDA-er og på store PC-aktige nettbrett med Start-knapp og mulighet for blåskjerm. Sistnevnte kategori ble aldri noen braksuksess for Microsoft.

Lager brettet selv?

Ingen av disse tingene ble imidlertid produsert av Microsoft selv – dette kom fra produsenter som Fujitsu Siemens, HP og Asus. Skal vi tro på dagens rykter er det nye Windows-nettbrettet laget av Microsoft selv.

Selskapet lager allerede spillkonsollene i Xbox-serien på egen hånd – et produkt de har hatt stor suksess med.

Nettbrett fra Finland?

Skal vi være litt konspiratoriske er alltid ryktene om et Microsoft-oppkjøp av Nokia innen rekkevidde. Nokia har allerede snakket svært høyt om at de jobber med nettbrett, og ryktebørsen kverner mer eller mindre jevnt og trutt omkring temaet.

Hvis Nokia skulle bli kjøpt opp av Microsoft, vil muligens et nettbrett utviklet i Finland kunne hevdes å være utviklet av Microsoft.

Konspirasjonsteorier skal man imidlertid ikke drive med. Hva tror du Microsoft viser frem i neste uke, og tror du på fullverdig Windows i et nettbrett?

(Kilde: mashable.com)

Les også
Slik blir Windows 8-nettbrettet
Les også
Windows Phone 7 - hva er nytt?
Mer om
annonse