Til hovedinnhold

Ryzen-prosessorene blir billigere

AMD setter ned prisene i påvente av 2. generasjon.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

I går ble det bekreftet at 2. generasjon Ryzen-prosessorer blir å finne i butikken i april. En hyggelig overraskelse var det imidlertid også å lese at AMD senker prisene for første generasjon prosessorer som ikke akkurat ventes å bli komplett utdaterte straks nykommerne strømmer ut på markedet.

AMD slår av mellom 150 dollar og 10 dollar, der de dyreste modellene selvsagt faller mest i pris. Mest interessant er det derfor at Ryzen 1800X faller i pris med hele 150 dollar slik at den nærmer seg prisen til lillebror 1700X, som også er senket med 90 dollar.

Første generasjon Ryzen-prosessorer får priskutt i påvente av 2. generasjon som lanseres i april.

I tillegg til overnevnte Ryzen-prosessorer setter AMD også ned prisen for sin «svakeste» Threadripper, 1900X, fra 549 dollar til 449 dollar.

Her er det viktig å huske på at AMD opererer med «anbefalte priser», slik at disse kun er veiledende for forhandlerne. De nye justeringene gir likevel en indikasjon på at det er rom for lavere priser.

Slik har prisene endret seg i Norge

Her i Norge har Ryzen 1800X vært på gode tilbud tidigere, og med unntak av under «Black Week» – da den var så langt nede som 3200 kroner – har prisen ligget på 3900 kroner ved flere anledninger. Fremover bør vi dermed forvente å se prosessoren vel under 4000 kroner på permanent basis. Samtidig spørs det hvor voldsom prisjusteringen kan bli for Ryzen 1700X, som allerede har falt fra lanseringsprisen på vel 4000 kroner til dagens 3500 kroner.

AMDs første generasjon Ryzen-prosessorer benytter AM4-sokkelen, som AMD lover de vil støtte med nye produkter helt frem til 2020. Selv om 2. generasjon Ryzen-prosessorer får følge av minst ett nytt brikkesett vil de også kunne benyttes med eksisterende brikkesett.

AMD er tilbake med et smell:
Ryzen-flaggskipet yter nesten like godt som Intels beste, til halve prisen »

(Kilde: Videocardz)

annonse