Til hovedinnhold

Bekreftet: 2. generasjon Ryzen i april

Vi loves høyere klokkehastigheter og oppdatert «Boost»-teknologi.

Vegar Jansen, Tek.no

Oppdatert 8.01.18: I en pressemelding bekrefter AMD i dag at 2. generasjon Ryzen-prosessorer, som går under kodenavnet «Pinnacle Ridge», er klare for butikkhyllene i april. Ingen informasjon om spesifikke modeller eller prising er tilgjengelig, men AMD lover økte klokkefrekvenser over hele linja i forhold til første generasjon Ryzen samt støtte for Precition Boost 2.

Samtidig er det klart at nye oppdaterte brikkesett for de nye Ryzen-prosessorene også lanseres i April. X470-baserte hovedkort vil være optimaliserte for annengenerasjons Ryzen-prosessorer, blant annet ved å trekke mindre strøm skal vi tro selskapet.

---

AMD bød opp til skikkelig konkurranse innen entusiastprosessorer med lanseringen av sine Ryzen-prosessorer i mars i fjor, basert på den nye Zen-arkitekturen. Nå melder blant andre TechPowerUp at det foreligger ny informasjon rundt tidspunktet til den andre generasjonen av Ryzen.

2. generasjon Ryzen, som har fått navnet «Pinnacle Ridge», skal visstnok komme på markedet tidlig i mars i år. Opplysningene skal ha kommet fra leverandører som den japanske nettsiden Hermitage Akihabara var i kontakt med.

Det har tidligere kommet opplysninger om at 2. generasjon Ryzen skal dukke opp i februar, så den nye informasjonen ser dermed ut til å underbygge dette tidspunktet.

Første generasjon Ryzen-prosessorer, som avbildet, blir avløst i april. Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

12 nanometer

Det er ikke så mye som er kjent om Pinnacle Ridge-generasjonen ennå, annet enn den skal være basert på 12 nanometers produksjonsprosess, ned fra 14 nanometer på de eksisterende Summit Ridge-prosessorene. Dette skal gi høyere klokkefrekvenser med minimal økning i strømforbruk.

Ellers skal Pinnacle Ridge også benytte AM4-sokkelen, som betyr at prosessorene vil være kompatible med eksisterende hovedkort med kun en BIOS-oppdatering fra produsentene.

Samtidig med lanseringen av 2. generasjon Ryzen-prosessorer skal AMD visstnok også slippe en ny 400-serie av brikkesett i form av X470 og B450, som befinner seg i henholdsvis topp-og midtsegmentet. Det er ennå uvisst om brikkesettene i den nye 400-serien blir kompatible med dagens Summit Ridge-prosessorer, men mer informasjon dukker nok opp ganske snart.

AMDs hovedkonkurrent har nå problemer med sine prosessorer:
Sikkerhetsfeil krever oppdatering som kan gjøre Intel-prosessorer tregere »

annonse