Til hovedinnhold

Viftesalget tar helt av i varmen

Elkjøp og Power melder om enormt salg av kjøleprodukter.

Varmen som har sveipet over landet den siste uken har ført til voldsom pågang på kjøleprodukter.

Det er sommer, det er sol og det er veldig, veldig varmt. Ikke like varmt som rekordsommeren 2018, men det er fortsatt en aldri så liten hetebølge i det ganske land. Og de to største elektronikkjedene, Elkjøp og Power, melder begge om enorme salg av kjøleprodukter fra deres butikker – ikke minst vifter og aircondition.

Administrerende direktør i Power, Anders Nilsen, sier at etterspørselen er massiv:

Anders Nilsen, administrerende direktør i Power.

– Hittil i 2020 har vi solgt flere vifter og aircondition enn 2016 og 2017 til sammen, sier han.

Ifølge Nilsen er det et ønske fra mange kunder at viftene og aircondition-enhetene skal være stille, ettersom folk gjerne vil bruke dem mens de sover. Slikt koster gjerne litt mer, men om man er lydsensitiv kan det fort være verdt det.

Vi har tidligere både testet og skrevet guider for såvel aircondition som vifter, for øvrig.

Elkjøp: – Stort trykk

Arnstein Værdal, salgssjef i Elkjøp Norge.

Fra Elkjøp hører vi mye det samme. Arnstein Værdal, salgssjef i Elkjøp Norge, kan fortelle at de ser en økning på 500 prosent over fjoråret i salget av kjøleprodukter:

– Vi ser at både vifter, portabel aircondition og varmepumper aldri har vært mer etterspurt enn akkurat nå. Da er det vår jobb å sørge for at vi har nok på lager, slik at folk får sove godt om natta, kjøle ned barnerom og få en pause fra den herlige, men varme sola. Vi har fortsatt god tilgang på denne type produkter og har nå daglige leveringer til både hovedlager og til våre butikker, sier Værdal.

Så er selvsagt det store spørsmålet hvor lenge lagrene rekker, så om du er ute etter å kjøle deg ned i varmen kan det nok hende du vil være litt rask på labben før de mest ettertraktede produktene blir rasket ut av hyllene.

Les også
15 sommerdingser vi digger
annonse