Til hovedinnhold

Norske iPhone-kunder mest fornøyd

Samtidig viser årets EPSI-måling at Samsung-brukerne blir mer tilfredse.

EPSI Rating publisererer kundetilfredshetsmålinger innen flere bransjer, og måler blant annet hvor fornøyde vi er innen sektorer som bank, telekom, offentlige tjenester og eiendomsmeglere. Nå foreligger en ny studie som går på hvor fornøyde nordmenn er med sin mobilprodusent.

I år som i fjor, og helt tilbake til 2009, kommer Apple desidert best ut på kundetilfredshet. De scorer 85,8 poeng i år, en nedgang på 0,4 poeng fra 2011. De øvrige produsentene scorer mellom 69 og 77 poeng i tilfredshetsmålingen. Rundt tusen norske mobilkunder har deltatt i studien.

– Med en score på 86 på en skala fra 0 – 100 så uttrykker kundene at de er godt fornøyd med sin iPhone, sier daglig leder Fredrik Høst i EPSI Norge.

Samsung-kundene mer tilfredse

De fleste produsentene får en lavere poengsum i år enn i fjor – deriblant Apple, HTC og Sony/Sony Ericsson. For Samsungs del ser det imidlertid lysere ut. I 2011 fikk de 73,1 poeng i EPSI-målingen, mens de i år går frem til 77,8 poeng.

– Samsung-kundene er også blitt mer trofaste, og sannsynligheten for at kundene velger en Samsung på nytt om de skulle kjøpe én mobiltelefon i dag er betraktelig høyere enn hva tilfellet var for bare ett år siden, sier Høst.

De fleste deltakerne i studien sier at de er fornøyd med operativsystemet de bruker, enten det er iOS, Android eller Windows Phone. Batterikapasiteten, derimot, er mange av dem mindre fornøyd med.

Foto: EPSI Rating Norway

Les også: Se hvilke mobile enheter Amobil-leserne foretrekker (Amobil.no)

Mer om
annonse