Til hovedinnhold

Store forventninger til Xoom

Motorola Xoom har versert på ryktebørsen kun over en kort tidsperiode før lansering. Nå viser det seg at Motorola har estimert et salg på 700 til 800 tusen enheter i løpet av det første kvartalet i 2011.

Kildene for denne informasjonen skal ifølge cellular-news.com være selskaper som står bak komponenter til Motorola Xoom. Kildene forventer at bestillingene skal gå så høyt som over en millioner enheter.

Det er ingen tvil om at det høres ambisiøst ut, men til sammenligning solgte Samsung 600 tusen av sin Galaxy Tab bare i løpet av en måned, og i disse dager har den også passert en million solgte enheter.

Heftig nettbrett

Når man tar en titt på spesifikasjonslistene blir det fort forståelig at forventningene er høye. Xoom kjører Android OS 3.0, også kalt Honeycomb, noe som betyr at operativsystemet er spesielt utviklet med tanke på nettbrett.

Enheten drives av tokjerneprosessoren Tegra 2 med klokkehastighet på 1 GHz fra Nvidia og 1 GB arbeidsminne.

Med disse spesifikasjonene kan enheten også vise film i full HD-oppløsning (1080p), og kameraet vil kunne ta oopp video i 720p.

4G-støtte

Nettbrettet er oppgitt til å ville støtte 4G ved hjelp av en fremtidig oppdatering, men dessverre ikke av den typen vi har i Norge. Her er det snakk om en CDMA-teknologi som brukes i Nord-Amerika.

Dermed er det i all hovedsak det amerikanske markedet enheten er beregnet for, iallfall i første omgang.

Barometer?

Xoom ble offisielt lansert i slutten av forrige uke, men likevel er det en liten detalj man egentlig ikke har skjønt poenget med. Det har nå blitt bekreftet på Motorolas Facebook-side at Xoom faktisk har et innebygd barometer.

Vi snakker altså om et instrument som måler lufttrykket. Et slikt instrument brukes som høydemåler eller som værindikator, og fins blant annet i GPS-er for turbruk og armbåndsur.

Pris har dukket opp

Cnet i Storbritannia har kommet over en pris på 720 pund på Motorola Xoom, tilsvarende 6670 norske kroner. Uansett om dette blir prisen i Norge eller ei er det utvilsom i det øvre prissjikte vi vil finne Motorola Xoom.

(Kilder: cellular-news.com, phonearena.com)

annonse