Til hovedinnhold

Facebook-mobilen flopper på rekordtid

Bare en måned etter lansering kan HTC First være skrinlagt.

Facebook har slitt med mobilsatsingen sin lenge. Annonseinntektene fra mobil var lenge nær ikke-eksisterende. Appene har fått pepper. Mobiltelefoner med egne Facebook-tilpasninger har floppet. Det ser de ut til å fortsette å gjøre. Nå spøker det nemlig for HTC First.

Telefonen ble lansert sammen med, og kjører, programvaren Facebook Home. Facebook Home er i praksis et eget menysystem, en såkalt launcher, som endrer måten en Android-telefon fungerer på.

Les også: Facebook eksploderer på mobil

Misfornøyde brukere og misfornøyd operatør

Facebook Home har relativt nylig rundet én million nedlastinger og har en snittkarakter på 2,2 av 5 fra brukeranmeldelsene. I kommentarfeltet for Facebook Home på Google Play er folk for det meste misfornøyde.

Misfornøyd det er tilsynelatende den amerikanske operatøren AT&T også. Det er bare litt over en måned siden telefonen ble lansert i USA. På den tiden har utsalgsprisen med abonnement stupt fra 99 dollar, 575 kroner, til 99 cent.

Nå skal telefonen være på vei ut av operatørens utvalg i det store og hele.

Venter på at kontrakten skal gå ut

Ifølge nettstedet bgr.com skal AT&T nå bare vente på at kontrakten deres med HTC går ut. Etter den tid er ikke AT&T forpliktet til å vise frem HTC First i butikkene sine lenger.

Nettstedet hevder at HTC First har solgt enda verre enn HTC Chacha før den. Angivelig skal det dreie seg om bare 15 000 telefoner på landsbasis.

Det rapporteres at AT&Ts selgere heller ikke gjør noen stor innsats for å selge HTC First. I stedet er det Samsung Galaxy S4 og Apples iPhone-modeller som prioriteres.

Forrige svalestup kom fra Microsoft

Det har ikke vært så mange telefoner den siste tiden som har forduftet fullt så fort som HTC First kanskje gjør nå. Det nærmeste eksempelet vi kommer på, er Microsofts forsøk på enkle tekstetelefoner, kjent som Kin.

Microsoft Kin ble lansert med brask og bram 12. april i 2010. To og en halv måned senere var det slutt. 30. juni ble Kin-prosjektet avsluttet.

Den gang skal Microsoft ha klaget på lite entusiastiske selgere i operatøren Verizons butikker.

Les også: – Facebook blir et kommunikasjonsselskap

(Kilde: bgr.com, news.cnet.com)

annonse