Nyhet

Robot snakker, rødmer og viser film

Mediasenter og robot i ett.

Det eksisterer mange sære duppedingser der ute, og dette er én av dem. Reeti er navnet på en kombinert mediasenter-PC og robot, og er utviklet av det franske selskapet Robopec. Reeti er altså en komplett og funksjonell mediastreamer samtidig som det er en robot som kan vise følelser og snakke.

Hvis du måtte føle deg ensom eller har behov for et annerledes mediasenter, kan dermed Reeti være midt i blinken. Robopec har arbeidet med prosjektet en god stund, men det har ikke blitt vist frem før på InnoRobo-messen som gikk av stabelen i Lyon i Frankrike mellom 23. og 25. mars.

Rødmende robot

Reeti kan følge mennesker med øynene sine (som inneholder kameraer) og reagerer på både tilsnakk og berøring. Den stasjonære roboten kan også "rødme" og "fryse" ved hjelp av innebygde lys, og man kan programmere oppførselen ved hjelp av et vanlig redigeringsprogram på media-PC-en.

På den mer tekniske siden har mediasenteret Atom Dual Core 1,8 Ghz prosessor, 500 GB harddisk og tilkoblingsmuligheter som Wi-Fi, Ethernet, USB3, HDMI, koaksial og optisk. I tillegg følger det med en Blu-ray-avspiller og DVD-brenner, og alt kjører på Ubuntu som operativsystem.

Det har ennå ikke dukket opp noen informasjon rundt pris og tilgjengelighet, men det virker som at Robopec faktisk har planer om å masseprodusere Reeti en gang i fremtiden.

Hvis du ønsker å følge med videre på prosjektet, kan du gjerne bli fan av Reeti på Facebook.

(Kilder: Engadget, Plastic Pals, Reeti)

Les også
Panasonic TX-L42E30: Vi tester TX-L42E30
Les også
Endelig en robot som lager maten for deg
Les også
Robot vasker og bretter tøyet ditt
Les også
Robot løser Rubiks kube på 10,69 sekunder
Les også
Nå kan du styre PC-en med øynene
Les også
TV-Skolen: Mediespillere
Les også
TV-Skolen: Slik kobler du PC-en til flatskjermen
Les også
En skjerm helt uten kabler
annonse