Tek.no

Test Panasonic TX-L42E30

Vi tester TX-L42E30

Panasonic er gode på plasma, men hvordan gjør deres 42-tommers LED-TV i E30-serien seg?

21 Juni 2011 09:30

Gjennom tiden har det vært mange diskusjoner om hvilken TV-teknologi som er best; LCD eller plasma. I front for utviklingen av plasmaskjermer var Pioneer med sin Kuro-modell, før de i 2009 måtte legge ned sin flatskjermsatsning. Panasonic har siden den tid tatt over staffettpinnen fra Pioneer.

Panasonic forbindes som oftest som plasmaprodusent, men selskapet lager også LCD-TV-er. Per i dag har du fire LED-modeller å velge i mellom.

Vi har testet Panasonic TX-L42E30, en 42 tommer stor LED-LCD. Skjermen presterer jevnt over godt, med bra bildekvalitet – men er ikke like god som sine plasmasøsken på enkelte områder.

Flotte farger

IPS Alpha-panelet leverer deg knallgode farger, som er naturlig og godt kalibrert fra fabrikk. Samtidig gir TX-L42E30 deg meget bra skarphet, både når du ser på sendinger i lavoppløsning (SD) og når du gir den høyoppløst materiale (HD) fra en Blu-ray-spiller eller dekoder.

Også bevegelsene flyter godt på Panasonic-modellen. Selv når bilde flytter seg på det mest intense henger E30 godt med i svingene.

Du må sitte rett foran TV-en

Men skjermen sliter med innsynsvinkelen. For at du skal kunne nyte skjermens bildekvalitet fra sin beste side er du avhengig av riktig innsynsvinkel. Altså rett fremfor TV-en. For når du flytter deg til sidene eller opp i høyden, blir bildet blassere og sortfargen går over til å bli mer grå.

Kontaktene stikker ut bakover fra bakveggen. Kjipt om du har tenkt å henge TV-en på veggen.

Sortnivået til skjermen er også helt greit, men er ikke like god som for eksempel på Sonys KDL-40EX720, som også er en kantbelyst LCD-skjerm.

Stilig skjerm

Designen til E30 er bra, med rene enkle rammer som er rundt tre centimeter brede. Den nederste rammen er noe bredere, og har en stilig gråfarge på midten som fader ut mot sort mot kantene. Skjermens fot har samme gråfarge som rammen over. Foten er statisk, så du kan ikke vri på selve skjermen.

Foten til E30

Menyene er enklere i bruk nå, enn på foregående Panasonic-modeller. Du har blant annet innstillinger av bilde og lyd som egne valg på førstesiden når du trykker på Meny-knappen. Skjermen har også mulighet for å kobles opp mot internett og ditt hjemmenettverk, slik at du kan bruke apps og hente ned musikk, film eller bilder fra PC-en din direkte på skjermen.

Kjør apper

Du kan også laste ned flere apps fra det innebygde applikasjonsmarkedet til Panasonic. Eneste er at antall apps er ganske begrenset enn så lenge. Her bør det kommer på plass mer å velge i, skal tjenesten virkelig interessant etter vår mening.

Last ned og legg inn flere apps.

Alt i alt er Panasonic TX-L42E30 en vel gjennomført LED-LCD, men har litt for stiv prislapp i forhold til hva du får for pengene. Spesielt tenker vi da på den svake innsynsvinkelen. Hadde denne sammen med sortnivået vært hakket bedre, ville denne skjermen fått vår anbefaling.

Finn beste pris på Panasonic TX-L42E30 her

+ Bra farger og skarphet
+ Bra design
+ Menyene er lette i bruk
+ God på raske bevegelser


- Dårlig innsynsvinkel
- Ikke innebygget Wi-Fi
- Ikke nettleser
- Lite apps i applikasjonsmarkedet
- Ikke vendbar fot

Vil du vite mer?
Les hele testen av Panasonic TX-L42E30 på Audiovisuelt.no

Alternativer

Er du på utkikk etter den beste LCD-skjermen på markedet, bør du ta en nærmere titt på Philips 46PFL9705. Ny toppmodell fra selskapet kommer i slutten av sommeren og det betyr at du kan gjøre et knallkjøp på denne utgående modellen nå. Fås under 15 000 kroner på nett i skrivende stund.

Vil du derimot ha en ny LCD-skjerm til en fornuftig penge, med bedre sortnivå og støtte for 3D? Ta i såfall bør du ta en nærmere kikk på Sonys nye KDL-40EX720.

Les også
Lei av irriterende LED-lys?
Les også
LG 42PW450
Les også
Sony KDL-40EX720
Les også
Samsung UE55D8005
Les også
Panasonic TX-P50G30: Panasonic TX-P50G30
Les også
Robot snakker, rødmer og viser film
Les også
Lanserer nye super-TV-er
Les også
De beste TV-kjøpene
annonse

Les også