Til hovedinnhold

Nå skal Apple gi telefonene sine lengre batteritid

Utvikler ny batteriteknologi for å øke kapasiteten og redusere ladetiden.

Torstein Norum Bugge, Tek.no

God batteritid er blant de aller viktigste kriteriene for valg av ny mobil for mange forbrukere, og noe produsentene hele tiden jobber med å forbedre. Nå melder nettstedet PC World at Apple arbeider med å gi mobile enheter vesentlig mer drivstoff.

Dette kommer frem i et antall stillingsannonser som selskapet har lagt ut den siste tiden. I annonsene leter Apple etter forskere som skal jobbe med å teste ut nye, alternative materialer til det som benyttes i dagens lithium-ion-batterier.

Søker eksperter

Mer spesifikt søker Apple folk som spesialiserer seg på både elektrolytter, elektroder og katoder, som skal bidra til å forbedre batteriteknologien med tanke på både kapasitet og oppladningstid.

Dagens mobiler baserer seg på lithium-ion-batterier, avbildet her.
Hadrian/Shutterstock.com

Samtidig ønsker selskapet også å tiltrekke seg folk som kan bidra til å bringe den nye batteriteknologien fra laboratoriene til fabrikkene. Apple har altså tilsynelatende et ønske om relativt snarlig kommersialisering av nye batteriprodukter.

Akkurat når vi får glede av Apples satsing på bedre batterier er ennå uvisst, men flere andre jobber også iherdig med å forbedre teknologien. I desember kunne vi for eksempel melde at Sony jobber med batterier som baserer seg på svovel-litium, med mye høyere energitetthet enn dagens batterier.

Flere andre løsninger underveis

Sony jobber også med såkalte magnesium-svovel-batterier til bruk i mobiltelefoner, som også har vesentlig større energitetthet. Så sent som i januar i år meldte vi dessuten om en helt ny type batterier som baserer seg på en blanding av litium og oksygen, som potensielt kan ha fem ganger større kapasitet enn dagens batterier.

Hvorvidt Apple skal hoppe på noen av disse togene, eller eventuelt prøve å komme opp med noe helt nytt, må vi nok ennå vente en stund på å finne ut av.

Bedre batterier kan selvsagt også nyttiggjøres i bærbare: Nå skal Apple trolig lansere nye MacBook-maskiner »

annonse