Nyhet

En liten men viktig designendring?

Android N kan bringe med seg helt nye bunnikoner.

For et par år siden introduserte Google Android 5.0 Lollipop, og dermed også den kanskje mest massive designendringen i operativsystemets historie. Sammen med de rene fargeflatene og Material Design fulgte dessuten noen helt nye bunnikoner, som ble videreført med Android 6.0 Marshmallow.

Ifølge PhoneArena kan imidlertid dagene til de nåværende bunnikonene være talte, dersom et nytt rykte stemmer.

Slik skal de nye knappene bli seende ut, ifølge ryktene.

I en bildelekkasje Android Police hevder at stammer fra «en sikker kilde» vises nemlig et helt nytt sett ikoner, der spesielt hjemknappen har fått seg en skikkelig overhaling. Her har man nå puttet inn Googles signaturfarger i halvmåner rundt sirkelen – altså grønt, gult, rødt og blått.

Noen produsenter (her Sony) har valgt å endre på standardikonene. Spørsmålet blir om det vil gjøres i det nye operativsystemet også.

Videre er både trekanten (tilbake), sirkelen (hjem) og firkanten (appveksler) nå fylt inn, der dagens ikoner kun har et omriss. Hjemknappens farger skal inngå i en animasjon som dukker opp når du holder inne knappen, sannsynligvis for å aktivere Google Nå som i dag.

Dersom ryktene stemmer (her kan det være fint å sluke den obligatoriske klypen salt) vil nok de nye knappene først bli å se på neste generasjon Nexus-modeller, som ryktes å bli laget av taiwanske HTC.

Vi har testet dagens generasjon Nexus-modeller:
TEST: Huawei Nexus 6P er den råeste Nexus-en til nå »

(Kilde: PhoneArena, Android Police)

Les også
Årets nye Nexus-mobil er avslørt
Les også
Nå kan du laste ned den siste utviklerversjonen av Android 7.0 Nougat
annonse