Til hovedinnhold

Årets nye Nexus-mobil er avslørt

Lekkede bilder indikerer at «Sailfish» får full metall-innpakning.

Twitter

Siden produksjonen av Googles Nexus-mobiler er delegert til et antall ulike produsenter er det alltid knyttet en del spenning til hvem som skal lage de neste modellene. Det har imidlertid begynt å piple informasjon om årets Nexus-telefoner, og nå skal det til og med ha dukket opp bilder.

Som nettstedet Android Police melder ble det lagt ut lekkede bilder av det som skal være den ene Nexus-modellen, kalt Sailfish, på Twitter nylig.

Det er uvisst hvem som har lagt ut bildet, men Android Police sier at de er hundre prosent sikre på at bildet viser Sailfish-telefonen, basert på sine egne kilder.

Metall og glass

Bildene er ikke spesielt tydelige, men indikerer blant annet at mobilen kommer i metallinnpakning. Det ser også ut til at den kommer med en fingeravtrykkleser som er plassert under hovedkameraet, og begge komponentene er tilsynelatende omgitt av en glassflate.

Bildet viser altså Sailfish-modellen, men den andre Nexus-telefonen, Marlin, skal visstnok ha samme design. Førstnevnte skal imidlertid ha en skjerm på 5 tommer, mens Marlin får 5,5-tommers skjerm.

Telefonen i fullfigur.
Twitter

Når det gjelder de øvrige spesifikasjonene har andre nylige rykter indikert at begge telefonene får Snapdragon 820-brikken under panseret, i tillegg til 4 GB minne og kameraer på 12 og 8 megapiksler. Disse opplysningene er på ingen måte bekreftet.

For øvrig opplyser Android Police at Sailfish-modellen, eller muligens begge mobilene, skal droppe Nexus-logoen til fordel for bokstaven «G», selv om dette ikke kommer frem av de lekkede bildene. Begge telefonen skal altså etter alt å dømme lages av HTC.

Den første Android 7-mobilen skal snart avdukes: Vi får se LG V20 i aksjon i begynnelsen av september »

annonse