Til hovedinnhold

– Apples smartklokke kommer 9. september

Kommer sammen med iPhone 6, hevder kilder.

Shutterstock

Apple kommer til å lansere sin første smartklokke sammen med iPhone 6 den 9. september. Det hevder nettstedet Re/Code. Tidligere har det vært spekulert i om klokken vil bli lansert på en egen pressekonferanse senere i år, men Re/Codes kilder mener nå å vite at klokken faktisk vil bli lansert samtidig med iPhone 6.

Wall Street Journal kunne tidligere i august rapportere om at de første safirglasskjermene til både iPhone 6 og en Apple-smartklokke skal være ferdigprodusert i løpet av august – og det samsvarer isåfall godt med lansering tidlig i september.

Fokus på helse

Re/Code tror den nye smartklokken vil fokusere mye helse og trening, og være tett koblet opp mot Apples egen plattform for helse – HealthKit. Healthkit skal ta seg av alle dataene iOS lærer om helsen din. Den skal også kunne kobles sammen med andre, og liknende tjenester.

Fra Apples «iTime»-patentsøknad.

Apple-klokken har lenge vært omtalt som iWatch, men i et patent fra i sommer er en av tegningene i patentsøknaden merket med «iTime». Dette navnet er også blitt varemerkebeskyttet i en rekke land verden over. Mange tror derfor at det er iTime som vil bli det endelige navnet på smartklokken.

Apple har ikke offisielt bekreftet at de faktisk utvikler en smartklokke, men lekkasjene og spekulasjonene er mange. I sommer ansatte også Apple sjefen i den sveitsiske klokkeprodusenten Tag Heuer, skriver CNBC.

På overtid

Om Apple kommer med en smartklokke den 9. september, kommer de ganske sent i forhold til konkurrentene.

Flere av konkurrentene har hatt smartklokker på markedet i flere år – men det er først nå at analytikerne tror markedet for denne typen produkter vil løsne. Tall fra analyseselskapet Canalys viser at totalmarkedet for enkle treningsarmbånd og mer avanserte smartklokker vokste med hele 684 prosent i første halvår 2014, sammenlignet med samme periode året før.

Neste uke går den store forbrukerelektronikkmessen IFA av stabelen i Berlin, og det ventes at smartklokker og andre «ha-på-dingser» vil få mye fokus. Både Samsung og LG har tjuvstartet showet, og lanserte denne uken hver sin smartklokke.

Les mer om Samsungs og LGs smartklokker:
Dette er smartklokken som faktisk ser ut som en klokke »

Er du mer nysgjerrig på iPhone 6?
Her har vi samlet alle de siste ryktene om Apple iPhone 6 »

(Kilde: Re/Code, CNBC, Cir.ca)

Mer om
annonse