Til hovedinnhold

Sony lager briller som kan «bøye» omgivelsene

Vil gjøre teknologien fra filmen «Inception» til virkelighet.

Sony

I det daglige mylderet av ny, konvensjonell datateknologi dukker det av og til også opp litt mer skrudde og kuriøse konsepter. Nettstedet Digital Trends melder nå om en teknologi som vekker assosiasjoner til intet mindre enn de spektakulære effektene fra den kjente science fiction-filmen «Inception».

En forsker fra Sonys forskningsavdeling Sony Computer Science Lab, Yuichiro Takeuchi, arbeider nemlig med en løsning som skal gjøre det mulig å «bøye» og endre på bygninger rundt deg.

Teknologien er enn så lenge kun implementert i nettbrett, men planen er å bygge løsningen inn i en type briller, formodentlig et Google Glass-lignende produkt. Som en referanse til overnevnte film får brillene navnet «Inception Glasses».

Får landemerke til å «svaie»

Dessverre ser det ikke ut til at Sony-forskeren har delt noen av de tekniske detaljene om teknologien, så det er høyst uvisst akkurat hvordan løsningen fungerer. Det hele ligner imidlertid på et slags «utvidet virkelighet»-konsept.

Forskeren har imidlertid sluppet et par demonstrasjonsvideoer som viser at det på ingen måte er snakk om fri fantasi.

I den ene videoen ser man hvordan den store buen i Washington Square Park i New York «svaier» frem og tilbake, og i et annet klipp brukes teknologien til å justere høyden på noen modellbygninger opp og ned. Ikke minst brukes løsningen også til å se «gjennom» ekte bygninger i byen.

Flere bruksområder

Når det gjelder konkrete bruksområder for teknologien nevner Takeuchi blant annet muligheten til å se rundt hjørner i trafikken. En annen mulighet er å gjøre det lettere å finne severdigheter og bygninger ved å simpelthen «fjerne» eller redusere størrelsen på andre bygning som står i veien.

Alternativt kan man øke størrelsen på for eksempel restaurantbygninger, basert på hvor høy rangering restauranten har på anmeldelsesnettsider, slik at man simpelthen kan navigere etter den største bygningen for å finne restauranten.

Som sagt må vi nok ennå vente en stund på de tekniske detaljene om den oppsiktsvekkende teknologien. En av demonstrasjonsvideoene kan du se under.

Noe nærmere i tid ligger nok de «vanlige» VR-brillene: Nå har det kommet en helt ny versjon av Oculus Rift »

Mer om
annonse