Spår 40 prosents prisøkning

Det er garantert mange som sikler på ny PC nå like før jul. Om du er en av dem bør du kjappe deg å kjøpe, prisene skal nemlig stige kraftig fremover.

Spår prisøkning på 40 prosent

Ifølge Dagens IT påstår en av de største PC-produsentene at prisen skal øke med hele 40 prosent i tiden fremover. Andre anslag er derimot mer moderate og sier prisen vil øke med rundt 20-25 prosent. Det betyr i så fall at en PC som i dag koster 6.000 kroner vil få en ny pris på 7.500. Om prisøkningen blir på hele 40 prosent, så vil samme PC få en ny pris på hele 8.500. Årsaken til prisøkningen er en endring i dollarkursen som gir en prisøkning på råvarene som benyttes for å lage PC-er. Når denne prisen øker, så øker samtidig utsalgsprisen. Også forhandlere Teknofil har snakket med bekrefter at de forventer en prisøkning i tiden fremover.

Ikke fullt så ille

Også Stiftelsen Elektronikkbransjen ser at dette vil komme. De tror derimot ikke at bildet ser helsvart ut.

- Det vil ikke bli så dramatisk som 40 prosent, men vi ser en del svingninger i markedet. Selv tror vi økningen vil ligge på rundt 15 til 20 prosent, forklarer informasjonsansvarlig for stiftelsen Erik Andersen til Teknofil.

Ikke bare PC-priser som øker

Prisøkningen vil derimot ikke bare gjelde PC-er også andre teknologiske produkter vil berøres. For eksempel vil også flatskjermer bli dyrere i tiden fremover. For det norske markedet er dette samtidig en regulering av utviklingen vi har hatt det siste året.

- Vi har det siste året hatt et større prisfall enn noen gang. Prisen på flat-TV har for eksempel falt med 20 prosent, sier Andersen.

Kombiner med finanskrisen er markedet nå veldig spente på utviklingen i salget. Så langt har markedet holdt seg oppe, men Andersen er spent på utviklingen.

- Oktober måned var en bra måned, men det blir et spørsmål hvordan det vil gå i 2009, påpeker Andersen.

Les også
Vi kjøper dingser for over 20 milliarder
Les også
PC-markedet i fritt fall
Les også
Prisfall på forbrukerelektronikk
Les også
Disse gavene bør du kjøpe nå
Les også
Her er årets julegave
Les også
Ingen nedgang i salget
Mer om
annonse