Ingen nedgang i salget

Forrige uke tok vi en prat med Stiftelsen Elektronikkbransjen og flere butikker som selger elektronikk. Det vi lurte på var hvorvidt markedet for elektronikk merker følgene av den internasjonale finansuroen. Både butikkene og Elektronikkbransjen var klare i sitt svar, den internasjonale uroen hadde få følger for salget av elektronikk. Nordmenn er fortsatt glade i å kjøpe elektroniske produkter og flatskjermer spesielt nå som bakkenettet kommer på plass.
Få dager senere kunne vi derimot lese en helt annen påstand i Aftenposten. Da sa samme kilder at elektromarkedet sliter som en følge av den finansielle uroen, og at de forventet seg et kraftig fall i salget, spesielt når det gjalt flatskjermer. Hva skal vi egentlig tro?
Salget står godt
Ifølge Elektronikkbransjen selv står de fortsatt for det de sa til Teknofil første gangen.
- Denne saken i Aftenposten har kommet feil ut. Det som har stoppet er veksten, men det selges fortsatt like mye elektroniske produkter nå som i fjor. Sammenlignet med resten av Europa ligger Norge på et meget høyt nivå, forklarer Erik Andersen, Informasjonssjef i stiftelsen Elektronikkbransjen, til Teknofil.


Erik Andersen mener at salget av elektronikk i Norge går meget godt.
Dramatisk prisfall
Derimot påpeker han at det har vært et dramatisk fall i prisene, men dette er et fall som uansett kommer kundene til gode. Andersen selv sammenligner dette med å ha julaften hver dag. Men dette fallet kommer av helt andre årsaker enn den internasjonale finansuroen.
- Vår erfaring fra tidligere kriser er at markedet for elektronikk ikke rammes på samme måte som andre markeder. Når folk må spare inn betyr det at de må underholdes hjemme, de er da mer tilbøyelige til å kjøpe en ny flatskjerm enn å kjøpe en ny bil, sier han.


I krisetider er nordmenn glade i å handle ny underholdning til hjemmet.
- Dårlig arbeid
Selv er han ikke fornøyd med artikler som har vært i media om at elektronikkbransjen sliter under den finansielle uroen i verden.
- Flere medier har ringt angående dette, og jeg har sagt til dem det samme som jeg sier til deg nå. Men jeg har ingen garanti for hvordan det ser ut på trykk. Artikkelen i Aftenposten ble vinklet slik journalisten ønsket og var et dårlig arbeid, sier Andersen til slutt.

Les også
Spår 40 prosents prisøkning
Les også
Stor misnøye med bakkenettet
Les også
Kaffe og flatskjerm er salgsvinnere
Mer om
annonse