Til hovedinnhold

Vi kjøper dingser for over 20 milliarder

Tirsdag presenterte Stiftelsen Elektronikkbransjen tallene for salg av forbrukerelektronikk for 2008, og tittet inn i krystallkulen for å spå hvordan markedet blir i år.

I fjor ble det solgt forbrukerelektronikk for mer enn 31 milliarder kroner i Norge, eller rundt 7.000 kroner på hver innbygger. Tar vi bort hvitevarene så havner elektronikksalget på litt over 20 milliarder kroner.

Omsetningstallene er likevel seks prosent lavere enn toppåret i fjor, til tross for større volumsalg. Det er de fallende prisene som gjør at omsetningen går ned, til glede for oss forbrukere.

Spesielt merkbart er dette på TV-siden. I 2007 kjøpte vi 527.000 flatskjermer, mens tallet steg til 650.000 i fjor. Likevel går omsetningstallet ned, etter et kraftig prisfall på TV-er på hele 21 prosent.

Faktisk er det eneste området som øker omsetningen PC-salget, mye på grunn av de svært populære mini-PC-ene, forteller Erik Andersen, informasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Stifltelsen forventer at prisene kommer til å fortsette å falle utover i 2008, til fortvilelse for bransjen, men til glede for de mange dingseglade nordmenn.

Mer om
annonse