Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Apple har invitert til lansering

14. september er iPhone 13-dagen.

Hver høst er det tid for store nylanseringer av teknologi, og knapt noen slik er større enn Apples årlige iPhone-slipp. Det er alltid litt spekulasjon om når disse lanseringene skal skje, for produsenten pleier å være hemmelighetsfull helt frem til siste uken.

Nå bekrefter Apple datoen som har virret på ryktebørsen de siste ukene; tirsdag 14. september klokken 10 California-tid, eller 19.00 norsk tid, skal det skje.

Slik ser hele invitasjonen ut. Alle kan titte på via Apple.com.
Apple

«California streaming»

iPhone-produsenten har tradisjon for å hinte om fremtidige produkter i måten de inviterer til lanseringer på - men det er ikke ofte det er overtydelig hva det skal handle om. Dermed er det fritt frem til å spekulere i hva overskriften «California streaming.» skal bety.

Rett nok er det en nettlansering som strømmes fra Apple-hovedkvarteret i Cupertino, i nettopp California. Men selskapet har hatt flere nettlanseringer etter at både verden og til dels teknologibransjen gikk i Covid-dekning tidlig i fjor.

Men selskapet har fokusert mye på strømmetjenestene sine Apple TV+ og Apple Music de siste årene, der tapsfri strømming relativt nylig har kommet til - og enda viktigere - det strengt tatt ikke finnes trådløst Apple-utstyr som støtter tapsfri lyd.

iPhonene spiller hovedrollen

Det eneste man kan være noenlunde sikker på om en Apple-lansering i september er at det sannsynligvis er iPhoner som skal spille hovedrollen. Generasjonsskiftene pleier å skje denne måneden her, og vi venter på arvtagere til fjorårets iPhone 12-modeller.

Blant egenskapene vi forventer å se er raskere prosessorer, nye og vesentlig forbedrede skjermer - 120 hertz-står på manges ønskelister og noen analytikere har til og med fundert på om det kommer støtte for satellittkommunikasjon inn i mobilene.

Mer om ryktene rundt iPhone 13-lanseringen kan du lese i vår oppsummering her.

iOS 15 får en rekke nyheter, blant annet nye widgeter, nye Facetime-funksjoner og en nyoverhalt nettleser.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

iOS blir ny

Et fast innslag som er like etablert som påkostede reklamepauser i Super Bowl er fornying av iOS-menyene. Nye funksjoner i operativsystemet og endrede design på knapper og menyer dukker opp hvert år.

I årets iOS er det en rekke store endringer som kommer. Mange av dem handler om ting som har blitt mer aktuelle de siste par årene, så som forbedringer i gruppesamtaler i Facetime og måter å dele innhold på.

Men også flere andre aspekter ved iPhone-opplevelsen har fått endringer. Nettleseren Safari har fått en enorm overhaling, for eksempel, og funksjonen «Fokus» skal hjelpe deg å få ting gjort når varslingene ellers ville haglet.

Mer om nyhetene i iOS 15 kan du lese i sniktitten.

I fjor var det iPhone 12 Pro Max med diger kamerasensor som flyttet seg etter dine bevegelser som var den største nyheten. Hva årets viktigste forandringer blir er fortsatt uklart, men større batterier og kraftig forbedrede skjermer er på ryktebørsen.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Spennende for alle Apple-brukere

Selv om du ikke er på jakt etter ny telefon vil lanseringen angå de fleste iPhone-brukere, siden iOS 15-oppdateringen rulles ut til de aller fleste nyere iPhoner. I tillegg blir vi slett ikke overrasket om det kommer nytt tilbehør som støtter utvidelsene av Apples strømmeunivers.

Det er heller ikke uvanlig med både nyheter om og for selskapets andre produkter, så som Mac og iPad.

Dermed kan det i år som tidligere bli spennende å se hva Tim Cook, Craig Federighi og Apples resten av Apples superlativmaskiner har å skryte av når tirsdagskvelden kommer. Tek.no vil som vanlig dekke lanseringen grundig.

annonse