Til hovedinnhold

Mindreårige jobbet hos Foxconn

Den kinesiske produsenten innrømmer rutinesvikt.

Den kinesiske elektronikkprodusenten Foxconn har tidligere vært i hardt vær etter rapporter om dårlige arbeidsforhold ved selskapets fabrikker, som produserer komponenter for blant annet Apple, Hewlett-Packard, Microsoft og Sony.

Selskapet har i den senere tid jobbet for å bedre arbeidsforholdene ved fabrikken, og tidligere i år leide Apple inn eksperter for å inspisere Foxconns fabrikker. I tillegg har Foxconn selv gjort egne undersøkelser.

Nå innrømmer Foxconn selv at enkelte av de utplasserte skoleelevene som arbeidet ved selskapets fabrikk i Yantai i Kina har vært helt ned i 14 år gamle, selv om Kinas nedre aldersgrense for å arbeide er 16 år.

"Dette er ikke bare et brudd på Kinas arbeidslover, det er også et brudd på Foxconns egne retningslinjer. Vi har tatt grep for å returnere de aktuelle praktikantene til sine respektive utdanningsinstitusjoner", skriver selskapet i en uttalelse på e-post til nettstedet CNET.

For dårlige rutiner

Innrømmelsen kom bare timer etter at organisasjonen China Labor Watch gikk ut med en uttalelse hvor de hevdet å ha avdekket at fabrikken i Yantai hadde arbeidere helt ned til 14 år, som hadde jobbet der i sommer.

"De mindreårige praktikantene var i hovedsak sendt til Foxconn av skoler, men Foxconn sjekket ikke identiteten deres", heter det i uttalelsen.

China Labor Watch oppfordrer nå kinesiske myndigheter til å forbedre praktikantsystemet som brukes i dag ved kinesiske skoler.

Les også: Foxconn gjenåpner etter opptøyer

(Kilde: CNET)

annonse