Til hovedinnhold

Mozilla-telefon skal produseres på Apples skandale-fabrikk

Apple trekker produkter ut av gigantfabrikken Foxconn.

Mozilla

Gigantfabrikken Foxconn har vært alene om å produsere Apples iPhone. Nå har Apple valgt en annen produsent til sitt neste produkt, det som etter ryktene skal bli en billig-variant av iPhone som skal møte konkurransen fra Samsung og Sony.

Apple har fått hard medfart omdømmemessig på grunn av presseoppslag rundt arbeidsforholdene på Foxconn, og særlig en selvmordsbølge blant de ansatte. I tillegg skal produksjonsfeil hos Foxconn ha ført til skader på et stort parti iPhone5-telefoner.

Produksjonskapasiteten hos Foxconn blir imidlertid ikke stående ledig lenge. Inn kommer Mozilla, selskapet bak nettleseren Firefox. Mozilla vil inn på markedet med sitt mobile operativsystem Firefox OS.

Lager egen Firefox-mobil

Det er allerede kjent at ZTE, Huawei, Sony og LG planlegger å lansere mobiltelefoner med Firefox OS. Nå inngår altså Mozilla et samarbeid med Foxconn for å utvikle sin egen enhet. Ifølge Financial Times skal Mozilla ha avstått fra å kommentere om det aktuelle produktet er en mobiltelefon eller et nettbrett.

Denne formen for samarbeid er svært uvanlig. Hon Hai Precision, selskapet som eier Foxconn, produserer brorparten av verdens mobiltelefoner, men stort sett bare for merkenavn som Apple eller Sony. Årsaken skal være at Foxconn har ambisjoner utover å bare bedrive skreddersøm til kundenes ordre, skriver Financial Times.

Mozilla håper å tilby Firefox-telefonen til mobiloperatører som ønsker å markedsføre den under sitt eget varemerke. America Movil skal være blant operatørene som har varslet at de vil ha Firefox-telefoner klare for kundene i juli i år.

Les mer: Telenor vil selge Firefox-mobiler >>

(Kilde: Financial Times)

annonse