Brukere raser mot Sony: Hevder støydempingen ble rasert etter oppdatering

Sonys flaggskip-hodetelefoner WH-1000XM3 har fått unisont god kritikk, også fra oss i Tek, men nå er selskapet i hardt vær igjen.

I en tråd på Sonys offisielle forum klager en rekke brukere over at den siste fastvareoppdateringen 4.1.1 gjorde at støydempingen ble betraktelig verre enn tidligere.

Opplever susing

Dette var forumtråden som startet det hele.

Trådstarteren hevder også at oppdateringen introduserte en merkbar susing i hodetelefonene, som han mener høres litt ut som trafikk i det fjerne. Batteritiden er også blitt betraktelig dårligere, hevder han.

En rekke andre brukere har også sluttet seg til påstandene i tråden, og de peker også på at problemet dessuten gjelder forgjengeren 1000XM2.

En bruker skriver at hans gamle 1000X nå har bedre støydemping enn 1000XM3. Spesielt dempingen av stemmer og andre ujevne lyder skal være verre enn tidligere.

– Jeg var en meget fornøyd eier av WH-1000XM2 helt til jeg oppdaterte fastvare til v.4.1.1. Jeg opplever vesentlig dårligere støydemping, ikke et ord fra Sony på fjerde uken nå, skriver dessuten en Tek-leser på e-post.

Ingen forskjell på våre 1000XM3

Det er versjon 4.1.1 som tilsynelatende skaper problemene. Vi i Tek-redaksjonen opplevde dog ingen forskjell på våre sett.

Sony-representantene i forumtråden ber først brukerne resette hodetelefonene og å prøve med en annen telefon, men uten hell. Det er heller ikke mulig å gå tilbake til en tidligere fastvareversjon, så brukerne er tilsynelatende låst på den nye oppdateringen.

Det skal sies at vi her i Tek-redaksjonen har to par 1000XM3, og vi forsøkte å oppdatere den ene til versjon 4.1.1.

Vi klarer ikke å merke noen forskjell i støydempingen på de to hodetelefonene med ulik fastvare, og hører heller ingen susing. Problemet gjelder altså åpenbart ikke alle hodetelefonene.

Vi har tatt kontakt med Sony via deres norske PR-byrå Nucleus, men foreløpig uten respons.

Ikke første gang

Det er heller ikke første gang 1000XM3 opplever problemer. Sist klagde brukere over at hodetelefonene nærmest levde sitt eget liv i minusgrader.

Touchfeltet på øreklokkene registrerte nemlig kommandoer som ikke var der, noe som fikk musikken til å hoppe frem og tilbake mellom låter. I tillegg ble stemmeassistenten aktivert i tide og utide.

Sonys løsning den gang var å skru hodetelefonene av og på.

annonse