Til hovedinnhold

Sony-eiere klager over at hodetelefonene lever sitt eget liv i kulda

Flaggskipet 1000XM3 sliter tilsynelatende med norske vintertemperaturer.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Sonys WH-1000XM3, som vi ga karakter 9,5 av 10 og en varm anbefaling da vi testet dem tidligere i år, virker å ha problemer med kaldt vær.

I Sonys eget diskusjonsforum er det en lang tråd hvor en rekke brukere klager over at hodetelefonene på kalde og vindfulle dager i praksis begynner å operere helt på egen hånd.

Touchpanelet på utsiden registrerer nemlig kommandoer som ikke er der, og får dermed volumet til å gå opp og ned, aktiverer taleassistenten i hytt og pine og hopper frem og tilbake mellom låter.

Etter en tid går de også i «mute»-modus, som om du holder håndflata på den høyre øreklokka, skriver også trådstarteren, som i løpet av tråden får støtte av flere brukere fra Norge og Sverige.

– Som et spøkelse

En liknende tråd finnes på Reddit, hvor en bruker skriver at det oppleves som om et poltergeist driver og tuller med dem, og at det eneste som hjelper for mute-modusen er å skru hodelefonene av og på. Det var Dinside som skrev om saken først.

Sony WH-1000XM3.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En «veldig frustrert» Tek-leser skrev også nylig til oss og klagde på det samme. Han skrev at de i praksis ikke kan brukes når temperaturen synker under fem-seks grader, noe som er uheldig i et land som Norge.

I brukermanualen heter det at hodetelefonene har en brukstemperatur på mellom 0 og 40 grader celsius, så de bør i alle fall fungere ned mot frysepunktet.

Sony: – Høyeste prioritet

Vi tok kontakt med Sony Nordic, som sender oss følgende uttalelse:

«Den eneste uttalelsen vi kan komme med i dag er at vi gjennomgår rapportene fra de forbrukerne som har meldt inn problemer med høyeste prioritet».

Det skal sies at vi ikke har opplevd disse problemene på noen av parene vi har hatt til test i redaksjonen, men de har heller ikke vært i bruk i temperaturer nært frysepunktet i noen stor grad.

Det er meldt kaldere vær i hovedstaden utover i uka, så vi får eventuelt oppdatere om situasjonen skulle endre seg.

Da vi testet WH-1000XM3, konstaterte vi for øvrig at Sony nå har gått forbi Bose på støydemping, og at 1000XM3 er den beste kombinasjonen av lydkvalitet og støydemping du kan kjøpe i dag.

Det gjenstår dog å se om kuldeproblemene kun er forbeholdt enkelte uheldige kunder, eller om det er en generell feil med hodetelefonene. En enkel løsning kunne uansett vært å innføre mulighet til å skru av touchpanelet i appen, noe som ikke er mulig i dag.

Har du opplevd problemer med WH-1000XM3? Hør fra deg i kommentarfeltet.

annonse