Nyhet

Motorola vil slutte med mobiler

Greg Brown, ansvarlig direktør i Motorolas mobildivisjon, tilbys stor bonus i form av aksjer om han går med på å selge mobilvirksomheten..

Motorola har siden 2006 tapt halvparten av markedsandelene sine og sparket mange ansatte. Det hele kan nå føre til et salg av mobildivisjonen.

Nå har Motorola gått med på å gi administrerende direktør i mobildivisjonen, Greg Brown, en fin bonus hvis de selger mobilavdelingen. Det er ingen tvil om at Motorola ønsker å selge divisjonen som har en aksjeverdi på to milliarder dollar eller nesten 11 milliarder kroner.

18 millioner i salgbare aksjer

Bonusen med Browns adresse lyder på aksjer til en verdi av nesten 18 millioner kroner (3,3 millioner dollar) så vel som obsjoner til en verdi av 8,7 millioner kroner (1,67 millioner dollar).

Om Brown godtar dette og selger mobildivisjonen vil bare tiden vise. Isåfall kan kjøperen utnytte kompetansen som ligger i avdelingen, slik som eksempelvis Sony gjorde da de kjøpte opp Ericssons mobilvirksomhet.

Klargjøres for separasjon

Tidliger Qualcomm-direktør Sanjay Jha har nylig blitt ansatt for å klargjøre Motorolas mobildivisjon til å skilles fra resten av Motorola. Jha lover drastiske endringer.

(Kilder: Cellular News)

Les også
Det kan drøye for Android
Les også
Samsung vil kjøpe Sandisk
Les også
Slik kapret LG ''hjertene våre''
Les også
Nokia øker, Sony Ericsson faller
Les også
– Avlys begravelsen
Les også
Stuper med 20 prosent
annonse