Til hovedinnhold

Nokia øker, Sony Ericsson faller

Gartner har presentert sin kvartalsoversikt over det globale mobilmarkedet. Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at Nokia fortsatt er klart størst.

Den største blir større

Nokia har faktisk økt sin markedsandel fra 36,7 prosent i andre kvartal 2007 til 39,5 prosent i andre kvartal i år. Dermed har den finske produsenten nesten like stor markedsandel som Samsung, Motrorola, LG og Sony Ericsson tilsammen.

Det gikk hele 120 millioner Nokia-telefoner over disk i perioden mellom 1. april og 30. juni i år.

Les også: Nokia største i Europa »

Sony Ericsson har på sin side hatt et tøft kvartal, med en nedgang fra 8,9 prosent i 2007 til 7,5 prosent i år. Motorola har også fått smake motgang, og har gått ned fra 14,5 prosent til 10 prosent.

LG haler innpå

Samsung innehar fortsatt plassen som verdens nest største mobilprodusent, med en markedsandel på 15,2 prosent, mot 13,3 prosent i andre kvartal 2007. LG haler innpå Motorola, og øker sin andel fra 6,8 til 8,8 prosent.

Antall solgte enheter på mobilmarkedet har for øvrig økt med nesten 12 prosent i forhold til andre kvartal i fjor, og det ble solgt 32 millioner flere telefoner.

Hva med Iphone?

I forhold til de fem store selger Apple fortsatt forsvinnende få telefoner. Det skulle man kanskje ikke tro, med tanke på at mediadekningen Iphone får skulle tilsi at dette er en av de mest solgte telefonene.

For å sette det litt i perspektiv: Analytikere spår ifølge businessweek.com at Apple vil selge mellom 11 og 13 millioner Iphone 3G i løpet av 2008. Til sammenligning solgte Nokia 10 millioner N-serie-telefoner alene bare i første kvartal 2008.

Det estimeres at Iphone 3G ble solgt i tre millioner eksemplarer den første måneden den var i salg. Iphone har ifølge digi.no totalt solgt 12 millioner eksemplarer siden den kom på markedet.

Nokia solgte i løpet av perioden mellom 1. april og 30.juni i år ti ganger så mange mobiltelefoner som Apple noen gang har solgt. I løpet av samme tidsrom har Sony Ericsson alene solgt nesten dobbelt så mange telefoner som Apple har gjort siden Iphone kom i salg.

Nokia 1100 har alene blitt solgt i over 16 ganger så mange eksemplarer som Iphone.

Hva mener du om oppmerksomheten Iphone får i forhold til salget? Diskutér i forumet »

(Kilde: digi.no, businessweek.com, informationweek.com)

annonse