Til hovedinnhold

Vil du lage neste yr.no?

Difi utlyser apputviklerkonkurranse med 50 000 i førstepremie.

Microsoft

Kanskje sådde de frøet til det neste yr.no, Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi), når de fredag lanserte en konkurranse om å utvikle den beste applikasjonen basert på allment tilgjengelige data fra det offentlige.

Konkurransen har navnet Apps4Norge, og er åpen for alle. Det eneste kriteriet for å delta er at man bruker minst ett datasett blant de dataene som er tilgjengelige på data.norge.no.

Apps4Norge starter 1. februar, og fristen for å levere inn bidrag er 15. april. Difi ber deltagere om å registrere seg så tidlig som mulig slik at de skal få invitasjon til utviklerdager og idésamlinger.

Det vil bli delt ut premier til beste team, beste enkeltperson, og beste idé. Premiene fordeler seg slik:

Enkeltpersoner:

1. premie: 50 000 kroner
2. premie: 15 000 kroner
3. premie: 5000 kroner

Lag:

1. premie:50 000 kroner
2. premie: 15000 kroner
3. Premie: 5000 kroner

Beste idé:

1. premie: 6000 kroner
2. premie 4000 kroner

X-faktor kan avgjøre

En jury bestående av profilerte representanter for selskaper som Evry, Microsoft, Telenor, Opera og Atea vil bedømme bidragene etter følgende kriterier:

  • Nytteverdi
  • Innovasjonsgrad
  • Markedspotensial
  • Samfunnsøkonomisk nytteverdi
  • Brukervennlighet og design
  • Grad av ferdigstilling
  • X-faktor

Når det gjelder kategorien for beste idé, må konkurransedeltagerne levere minst en mockup eller demonstrasjon. I de andre kategoriene må deltagerne levere videodemo av en prototype, link til datasett, beskrivelse og link til demo (anbefalt).

Blant de offentlige aktørene som har gjort data tilgjengelige på data.norge er blant andre Statens Vegvesen, Artsdatabanken, Brønnøysundsregisteret, Difi, Europeana, Helsedirektoratet, Meteorologisk institutt, Kulturrådet, Miljøstatus og Riksarkivet.

Skulle deltagere ønske å benytte seg av offentlige datasett som ikke er tilgjengelige via data.norge, kan disse bli lagt til etter henvendelse til Difi eller den aktuelle instansen.

Applikasjoner som leveres inn til juryering kan ikke ha vært offentlig tilgjengelige før 1. februar. Dermed kan for eksempel ikke Yr.no delta.

Les mer: Jakter på den store app-suksessen »

annonse