Til hovedinnhold

Googles snodige lekter-prosjekt ender som skrapmetall

Det merkelige prosjektet får visst en dramatisk slutt.

CBS / KPIX 5

Google har som kjent alltid mange baller i luften samtidig, hvorav ikke alle er like konvensjonelle. For en tid tilbake hevet selskapet nok en del øyebryn da mediene avslørte et enigmatisk «lekter»-prosjekt fra søkegiganten.

Selskapet selv holdt kortene tett til brystet, men etter hvert dukket det opp hint om at fartøyet skulle bli et luksuriøst «visningslokale» på tre etasjer hvor ny teknologi skulle demonstreres for publikum. Senere kom det frem nye opplysninger som blant annet indikerte at den uvanlige båten ville bli en flytende arkitekturperle med avansert sikkerhetsutstyr og et areal på 1275 kvadratmeter.

Blir skrapmetall

Som kjent er det ikke alt IT-selskapene tar i som blir til gull, og i dette tilfellet ser det nå ut til at Googles prosjektet rett og slett ender opp som lite annet enn skrapmetall. Det melder avisen Portland Press Herald (via Engadget).

På onsdag skal nemlig en slepebåt ha fraktet fartøyet til en lasteterminal i den sørlige delen av Portland i USA, byen hvor fartøyet hittil har ligget. Eieren av denne terminalen skal ha bekreftet overfor Portland Herald Press at strukturen på lekteren er blitt kjøpt av en annen aktør.

Det er ikke blitt avslørt hvem dette er, annet enn at det er en «internasjonalt skipsselskap». Videre har havnesjefen i Portland uttalt til avisen at containerne som bygningen består av skal demonteres fullstendig.

Byen tjente

Det ser med andre ord ut til at selskapet som kjøpte strukturen ikke har andre planer for den enn å tjene en slant på skrapmetallet, en altså ganske brå og utvetydig slutt på Googles tilsynelatende spennende prosjekt.

Selv om bygningen aldri ble tatt i bruk har den imidlertid likevel gjort litt nytte for seg, vel å merke for Portland. En talskvinne for byen sa nemlig at fartøyet har bidratt til å gi Portland et positivt image ved å bli assosiert med høyteknologi, og i tillegg har byen sanket inn hele 400 000 dollar i eiendomsskatt fra den flytende innretningen.

Google selv har ennå ikke kommet med noen kommentarer om hvorfor de forlot prosjektet.

Googles mer konvensjonelle tjenester utvikles stadig: En ny søkefunksjon kan nå finne det billigste og beste flyet for deg »

Mer om
annonse