Til hovedinnhold

Dette skal Google med den hemmelige superbåten

Skal bli en storslagen, seilende arkitektur-perle.

CBS / KPIX 5

For en stund dukket det opp en nyhet om at Google jobber med en merkelig, flytende innretning i San Fransisco-bukten, et prosjekt som ble grundig hemmeligholdt av Google og følgelig ble omgitt av en voksende aura av mystikk.

Ryktene florerte, og for en ukes tid siden meldte det amerikanske medieselskapet CBS at bygningen skal bli et luksuriøst utstillingslokale med et festrom i øverste etasje.

Google selv har vært stille i saken, men kom omsider med en kort uttalelse onsdag forrige uke for å korrigere spekulasjonene noe. Ifølge Google skal bygningen bli et «interaktivt lokale hvor folk kan lære om ny teknologi», som blant andre nyhetsbyrået AP skrev.

Spektakulært fartøy

Som avisen The Telegraph melder foreligger det imidlertid nå dokumenter som avslører en god del flere detaljer om Googles nye prosjekt. Dokumentene tilhører Googles søknad om byggetillatelse og er offentliggjort under den amerikanske «Freedom of Information»-loven.

Ifølge disse papirene skal Googles mystiske bygning visstnok bli en arkitektonisk spektakulær affære, designet av det anerkjente arkitekturfirmaet LOT-EK, som blant annet har jobbet med de kjente Guggenheim-muséene.

Arealet vil bli på 1275 kvadratmeter, som omfatter et atrium, et «velkomstområde», utstillingsarealer og støtte-fasiliteter.

«Fartøyet» vil videre få noen slags «seil» som er designet for å ligne på fiskefinner, og skal drives av store dieselmotorer som skal frakte lokalet rundt til ulike deler av USA over en periode på mellom ett og to år.

Høy sikkerhet

Mannskapet vil bli på 50 personer, hvorav 37 er medarbeidere som vil ta seg av teknologidemonstrasjoner. Når det gjelder besøkende forventer Google solide 1000 per dag, og det vil også være mulighet for private visninger på kveldstid.

Sikkerheten er også prioritert, med over 50 kameraer ombord, i tillegg til alarmer og nødknapper. Erfarent personell fra kystvakten vil dessuten være involvert i driften av fartøyet.

Det gjenstår mye arbeid, så det er ennå uvisst når man eventuelt kan ta turen over dammen for å sjekke ut det kuriøse anlegget til Google. Hos The Telegraph kan du for øvrig se bilder av hvordan fartøyet muligens vil se ut, basert på innholdet i dokumentene.

Google har mange jern i ilden: Nå bygger de gratis fiberbredbånd (Ekstra) »

(Kilde: The Telegraph)

Mer om
annonse