Tek.no

Nyhet

Endelig en oppdatering til N900

Espen Irwing Swang
11 Jan 2010 18:00

Nokia N900 er et produkt i grenselandet mellom en mobiltelefon og en mini-PC basert på Linux-varianten Maemo. I dag fant vi endelig en ny programvare til N900 i Nokia Software Updater. Men forbedringene vi venter på glimrer med sitt fravær. Den lovede støtten for Exchange 2003 er ikke med.
Versjonen som nå kan lastes ned heter 44.1, og Nokia har ikke lagt ut noen oversikt over hvilke endringer som er gjort fra 42.11, som var den første programvareversjonen. Så langt har vi ikke funnet noen forskjeller, og det er fremdeles ikke støtte for MMS, eller SMS-teksting i høydeformat.
Sistnevnte gjør det vanskelig å skrive SMS med en hånd.
Det er blitt antydet at dagens oppdatering bare skal gjøre telefonen klar for en større oppdatering som skal være på trappene. Men vi kan ikke helt se hensikten med å gjøre oppdateringen i to prosesser.
Det gjenstår å se om dagens oppdatering kan gjøre telefonen mer stabil, eller om den vil bedre batterikapasiteten på N900. Uansett venter vi med å skrive vår test av N900 til den første virkelige oppdateringen er på plass. Frem til det skjer står vi ved våre førsteinntrykk av N900.

Les også
Ta bedre bilder med Nokia Tube
Les også
Se Android kjøre på Nokia N900
Les også
N900 på bedringens vei
Les også
N900 er full av mangler
Les også
Nå sendes Nokia N900 til butikkene
Les også
Her får du N900 billigst
Les også
Slik er "supermobilen" N900
annonse

Les også