Til hovedinnhold

Facebook vil la deg dele passordet ditt med venner

I tilfelle du blir låst ute fra det sosiale nettverket.

Montasje: Facebook/Teknofil.no

Facebook er i ferd med å implementere et nytt sikkerhetstiltak på Facebook. Den nye tjenesten vil la deg plukke ut noen av dine nærmeste til å fungere som bekreftelse i tilfelle du skulle bli låst ute fra nettverket, og ikke kan gjenopprette passordet ditt.

For deg som hater passord

I hverdagen gir vi fra oss husnøklene til naboer eller nære venner vi stoler på, i tilfelle vi blir låst ute eller er bortreiste og blir paranoide. Nå kan det se ut som Facebook tror vi har fått samme forhold til Facebook-profilene våre.

Med den nye sikkerhetsfunksjonen vil Facebook at du skal velge ut dine nærmeste bekjente til å fungere som et ekstra sikkerhetsnett, i tilfelle noe skulle skje med profilen din.

Forutsetter ærlige venner

Glemt passordet ditt? Er det noen andre som har hacket seg inn på kontoen din? Har du ikke lenger tilgang til e-posten din? Ingen fare, du har jo ærlige venner!

Sikkerhetsfunksjonen forutsetter så klart at du har venner du kan stole på, da de i praksis kan ta over hele profilen din. Alt de vil trenge å vite er e-posten du bruker for å logge inn på Facebook, og trykke på "jeg har glemt passordet"-lenken. En sikkerhetskode vil så bli sendt direkte til dem, som de kan bruke til logge seg inn på profilen din.

Den nye funksjonen har blitt annonsert på bloggen til Facebook, hvor de forklarer at prosessen for å gjenopprette passordet og komme tilbake på Facebook vil bli lettere enn før, og du vil slippe ting som ekstra sikkerhetsspørsmål og andre klønete omveier.

Rulles ut nå

«Trusted Friends»-funksjonen ser ut til å være i ferd med å rulles ut nå, men i tro Facebook-stil får ikke alle brukere tilgang til den nye funksjonen samtidlig.

For å finne ut om du har fått funksjonen kan du gå inn på sikkerhetsinnstillingene på Facebook og se etter alternativet «Trusted Friends». Der vil du i så fall kunne velge vennene du stoler på, med en forklaring på hvordan du setter opp den nye tjenesten.

Har du tenkt over at nesten alle profilbilder på Facebook er like?
Her er de 10 vanligste profilbildene på Facebook

(Kilde: Comon)

annonse