Til hovedinnhold
NyhetDet ekleste du kan gjøre på Facebook?

Hva er det ekleste du kan gjøre på Facebook?

Gizmodo-skribent tror han har svaret.

Facebook/Teknofil.no

Noen mener kanskje at Facebook er et glimrende verktøy til å snoke på andre mennesker. Mange har vel brukt tiden sin til å glane gjennom andres bilder på det sosiale nettstedet, men hvor går grensen for hva som er sosialt akseptabelt eller ikke?

Skribent og medredaktør Sam Biddle fra nettstedet Gizmodo mener at han har funnet svaret, og han vil gjerne dele det til skrekk og advarsel.

Det første bildet

Enten du vil utsette noen for en spøk, eller slippe å havne i det som kalles «et sosialt mareritt», bør henholdsvis iverksettelse eller unngåelse av den følgende handlingen stå på dagsordenen din.

La oss si at du finner profilen til en interessant person i kontaktlisten din. Du roter deg fram til bildene av vedkommende, og navigerer deg tilbake i tid – helt til det sier stopp.

Du har nå kommet til det første bildet av personen på profilen. Hva skal du gjøre nå? Sam Biddles enkle råd er som følger:

Ikke.
Under noen som helst omstendighet.
Trykk «liker» på dette bildet.
Ikke klikk på «liker».

«Alle» får vite det

Når du trykker «liker» på et bilde fra 2007 eller tidligere, vil det dukke opp i nyhetsstrømmen til dine venner og bekjente over hele den digitale fjøla.

Ifølge Sam Biddle utroper dette til omverdenen at du er en snok og en forfølger, og at du muligens har en liten besettelse (selv om du sikkert ikke har det). Så moralen er, ifølge ham: Ikke gjør det.

Noe Facebook selv syns er ekkelt, er nakenhet:
Nakenbilde fikk kunstgalleri blokkert på Facebook »

Har du noen morsomme historier fra Facebook? Del dem gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilde: Gizmodo)

annonse