Til hovedinnhold

– Apple er i gang med ny iPhone

"iPhone 5S" kan bli lansert mye tidligere enn folk forventer, skriver nettside.

Arkivbilde, Espen Irwing Swang, Amobil.no

Ifølge finansavisen Business Insider skal Apple ha aksellerert prosessen med å godkjenne deler og materialer for sine produkter, og er allerede godt i gang med utviklingen av arvtageren til den nylanserte iPhone 5.

Fakisk skal Apple i gang med en testproduksjon av neste generasjon iPhone i desember, skriver journalist Steve Shen i DigiTimes.

Kilden er den engelskspråklige, kinesiske avisen Commercial Times.

Får navnet iPhone 5S?

Det skal være mellom 50.000 og 100.000 enheter som produseres i første omgang.

– Det er forventet at iPhone 5S skal i full produksjon i løpet av det første kvartalet, noe som kan tyde på at telefonen lanseres allerede til våren eller sommeren, skriver avisen.

Det ville i så fall markere en endring «tilbake til normalen» for Apple. De første mobilene ble lansert i juni, mens de to siste årene er lanseringen flyttet til september.

Muligens iPad Mini med Retina

DigiTimes spekulerer også i at Apple vil lansere en iPad kort tid etter lanseringen av neste iPhone. Om det stemmer, er det nærliggende å tippe at det blir en iPad Mini med en såkalt retinaskjerm.

Nettsiden Mashable kommenterer at det mulige skiftet i lanseringstidspunkt kommer etter at Apple kan se ut til å ha endret lanseringstidspunktet for iPad fra vår til høst. Tidligere har iPad blitt lansert i mars eller april, men i oktober 2012 annonserte Apple overraskende både iPad Mini og den fjerde generasjonen iPad.

Også ryktebørsnettstedet macrumors.com omtaler artikkelen til den kinesiske avisen.

"Dersom informasjonen stemmer, kan iPhone 5S bli lansert mye tidligere enn folk forventer", skriver nettsiden.

Nettsiden kommenterer samtidig at Commercial Times har riper i lakken når det gjelder troverdigheten, uten å utdype påstanden.

Dette er utvilsomt kun et rykte. Om det er ild i tillegg til røyk, får vi garantert høre mer om dette i de kommende månedene.

Uansett lanseringstidspunkt, er det forventet at den syvende generasjonen iPhone blir en mindre oppdatering av iPhone 5, den såkalte iPhone 5S.

Les også: Dette mangler iPhone 5

(Kilder: Business Insider, Mashable, macrumors.com, DigiTimes)

Mer om
annonse