Til hovedinnhold

– Dette er verdens tynneste eksterne harddisk på 4 TB

Samsung med ny, superkompakt modell.

tavizta/Shutterstock.com, Samsung

Hele tiden gjøres det nye fremskritt når det gjelder å stappe mer minne og lagringsplass inn i stadig mindre rom, og nå kan visst Samsung skryte på seg en ny, liten rekord for dem med behov for ekstra lagringsplass.

Selskapet har nemlig lansert det de selv mener er verdens tynneste eksterne harddisk med en lagringsplass på solide 4 terabyte. Det melder Seagate, som eier Samsungs harddiskavdeling, i en fersk pressemelding.

Samsung M3 Portable. Foto: Samsung

1,98 centimeter

Det er snakk om to varianter med betegnelsene M3 Portable og P3 Portable, hvorav begge kommer i det lille 2,5-tommers formatet. Det eneste som tilsynelatende skiller de to modellene fra hverandre er at M3-modellen kommer med et matt deksel som skal gi ekstra god beskyttelse.

De nye modellene består av kun én disk hver, og på grunn av dette har man klart å putte de fire terabytene inn på en harddisk som kun er 0,78 tommer, eller 1,98 centimeter tykk. Takket være enkeltdiskløsningen trenger harddiskene heller ingen egen strømtilførsel.

Lanseres snart

Modellene får altså alt de trenger av strøm via USB 3.0-tilkoblingen. Ellers er de nøyaktige lengde- og breddemålene til M3- og P3-modellene på henholdsvis 118,2 millimeter og 82 millimeter. Vekten ligger på 236 gram for begge harddiskene.

De nye modellene skal ifølge pressemeldingen bli tilgjengelige i slutten av juni. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent. For flere tekniske detaljer kan du sjekke ut produktdokumentene for henholdsvis M3 Portable og P3 Portable.

Er du mer interessert i hva som rører seg på skjermkortfronten? AMD har nylig lansert nye monsterkort »

annonse