Til hovedinnhold
NyhetEr Wyst det neste Facebook?

Wyst lar deg oppdage nye ting rundt hvert gatehjørne

Er denne appen det neste store sosiale nettverket?

Skjermdump, Wyst Digital Inc.

Tenk deg at du rusler gjennom Frognerparken. Plutselig begynner mobilen å vibrere for å fortelle deg noe. På skjermen spretter det opp et bilde av kompisen din og dama hans. Det viser seg at du står på nøyaktig samme sted som han gikk ned på kne og fridde til sin utkårede for noen måneder siden. Bildet fra forlovelsen ble tagget med de geografiske koordinatene for stedet.

Dette er visjonen bak den nye sosiale appen Wyst. Siden oppstarten tidlig i år, har tjenesten fått 25 000 brukere, utelukkende gjennom jungeltelegrafen. Nå starter en stor PR-kampanje, drevet av brødreparet som skapte appen, Yago og Iker Amerlinck-Huerta.

– Vi fikk idéen da vi bodde i New York. Hvert sted har sin egen hemmelige historie, som du aldri får vite om. Hvor fantastisk ville det ikke være å fange opp disse begivenhetene? sier Yago til nettstedet Forbes.

Hvert sted har en historie

"Greia" med Wyst er at hvert sted på jorden har et usynlig lag av menneskelige erfaringer. Disse opplevelsene skal nå fanges opp ved at brukerne tagger bilder, notater eller andre kommentarer. Disse kan deles med alle, eller bare med venner. Brukere kan følge andre brukere og få varsel når en av dem har tagget stedet de befinner seg på.

– Slag ble utkjempet, kunst ble skapt, folk forelsket seg, store taler ble holdt og folk gjorde opprør på steder du besøker. Men tidligere hadde du ingen enkel måte å finne det ut på, sier Yago.

Tagget graffiti

Brukerne har allerede tatt programmet flittig i bruk. For eksempel har en gruppe i New York begynt å laste opp bilder av graffiti, tatt før verkene ble malt over igjen.

Wyst er foreløpig bare tilgjengelig på iPhone/iPad og kan lastes ned her.

Nå gjenstår det å se om den New York-fødte appen blir en hit også i resten av verden. Hva tror du? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under artikkelen.

Les også: Nå er Pinterest det tredje mest besøkte sosiale nettstedet

Her kan du se en video som viser hvordan Wyst fungerer:

Kilde: Forbes

annonse