Tek.no

Nyhet

Ny Facebook-rival er bare for de rike

Svensk greve starter boltreplass for jetsettere.

Skjermdump, Bestofallworlds.com
29 Aug 2012 17:00

Er hobbyene dine å sprute dyr champagne på Stureplan og spille vekk en formue på veddeløpsbanen, mens du tenner sigaren med en brennende tusenlapp? Da vil grev Erik Wachtmeister gjerne bli din nye lekekamerat på nettet.

Svensken har startet Best of All Worlds, et nytt eksklusivt sosialt nettverk rettet mot jetsettere og andre velbeslåtte internettbrukere, skriver ComON.

Rike barn leker best

De som er funnet verdige til å bli med, får gleden av å kunne chatte med likesinnede. De kan oppdage fine restauranter og nattklubber eller sjekke hvem som skal på dagens hesteveddeløp. Her skal man slippe å høre på "vanlige" folks endeløse jamring om hverdagslige problemer.

– Facebook er et monopol i den sosiale sfære, men det gir liten verdi. Vi kan levere smarte filtre, rydde opp i rotet og finne relevant informasjon som vi kan stole på, sier Wachtmeister til Bloomberg.

På Best of All Worlds finnes det flere diskusjonsfora som kan dreie seg om alt fra næringsliv, helse, mat og vin til debatter omkring det å være rik. Trådene skal modereres av kjente personligheter, som journalisten Riz Khan.

Ikke for fattigluser

Kan jeg bli med?, spør du kanskje nå. Svaret er enkelt: Nei.

For å bli innlemmet i det sosiale nettverket er du avhengig av å ha de rette kontaktene. Er du i det øvre sosiale sjikt og vanker på de riktige stedene, kan du være så heldig å få en invitasjon. Tjenesten har nå omkring 25 000 brukere, og de har ikke lyst på så veldig mange flere.

– Det handler mer om tre millioner mennesker enn om en milliard, sier svensken, og sikter til Facebook, som snart runder en milliard brukere.

På tross av få brukere, kan rikmannsnettverket likevel bli en økonomisk suksess. De velstående medlemmene er nemlig svært interessante for annonsører. Makan til kjøpesterk gruppe skal man lete lenge etter.

Valgte kona til partner

Best of All Worlds er finansiert med Wachtmeisters egne penger, samt midler fra et medlem av den saudi-arabiske kongefamilien og noen andre investorer. Som partner i selskapet har greven valgt sin skjønne kone, grevinne Louise Wachtmeister.

I 2004 stiftet grev Wachtmeister det sosiale nettverket ASMALLWORLD, som også henvendte seg til rike brukere. Det ble senere solgt. Den svenske gründeren har senere prøvd å kjøpe det tilbake, uten hell.

Les også:

Er Wyst det neste Facebook?
5 sosiale medier-tabber du ikke bør gjøre på jobb

Kan du tenke deg å mingle med fiffen på Best of All Worlds? Diskuter gjerne i forumtråden under saken.

Kilder: Bloomberg, ComON

Lik oss på Facebook du også.

Les også
Nå lagrer Facebook søkene dine
Les også
Derfor bør du passe på hva du skriver på Facebook
Les også
Facebook stenger deg ute om du har et «rart» navn
Les også
Nå får du et kondom for ditt digitale liv
Les også
Lag Facebook-poster som kun blir sett av single jenter
Les også
Facebook vokser med 500 terabyte hver dag
Les også
Wyst lar deg oppdage nye ting rundt hvert gatehjørne
Les også
Slik vil rike overleve dommedag
Les også
Nå er Pinterest det tredje mest besøkte sosiale nettstedet
annonse