Til hovedinnhold

Facebook-trikset du vil elske

Unngå uinteressante oppdateringer fra folk du nesten ikke kjenner.

Skjermbilde

La oss bare innse det: De aller fleste av oss har langt flere venner på Facebook enn vi egentlig har noen nevneverdig interesse av å følge i tykt og tynt.

Eller for å si det på en annen måte: Svært mange av dine venner på Facebook er egentlig ikke venner, men bekjente.

Og det er ikke nødvendigvis slik at du ønsker å dele alt med folk som ikke er dine nærmeste, eller rett og slett ønsker alle statusoppdateringene til folk som du traff på fest en gang.

Ikke alle venner er like gode venner

Heldigvis har Facebook forstått dette, og har mer eller mindre i det stille introdusert en mulighet til å skille på venner og bekjente.

En har en stund kunnet definere personer som nære venner, eller bedt om å få alle statusoppdateringene til enkeltpersoner. Men ved å omdefinere folk til bekjente oppnår du det motsatte - i tillegg til en ekstra liten go'bit.

Få mindre, del mindre

For det første har endringen av «vennskapsforholdet» den konsekvensen at du i liten grad vil få statusoppdateringer fra disse personene, noe som gir mer plass til andre ting som du faktisk bryr deg mer om.

Men minst like viktig er det at personer som er definert som «bekjente» får sin egen status når du poster bilder, statusoppdateringer og lignende. Det gjør det dermed mulig å poste ting som bare havner hos de du egentlig vil at skal se ting, samtidig som du fortsatt kan ha sjefen som venn på Facebook.

Å gå gjennom alle dine hundrevis av venner for å faktisk få omdefinert venner kan derimot virke som en uoverkommelig jobb, men også det forsøker Facebook å gjøre enklere for deg.

Facebook kan gå gjennom dine venner, og sjekke om det er folk du har snakket lite med som det kanskje er like greit at du får færre oppdateringer fra.

Du finner funksjonen her.

PS! Du kan også legge dine venner i en egen kategori som har fått det klingende navnet «Begrenset», som rett og slett aldri får se noe som du skriver, med mindre du aktivt har tagget dem i en post du legger du.

Du kan sjekke og oppdatere alle dine lister/kategorier her.

annonse