Nyhet

Porsche vil doble Taycan-produksjonen

Nå vil tyskerne snekre sammen 40 000 stykker i året.

Porsche Taycan, tidligere kjent som «Mission E», er en av de heftigste elbilene som etter planen skal komme på veiene i år – eller tidlig neste år. Her på berget kan den få en startpris på ikke mer enn 700 000 kroner, og flere tusen nordmenn har forhåndsbestilt den allerede.

Akkurat hvor viktig den faktoren vites ikke, men nå ønsker visstnok Porsche å doble produksjonen, ifølge tyske Automobilwoche. Opprinnelig var planen å produsere omtrent 20 000 Taycaner i året, men nå skal det være 40 000 som er målet.

Det er ikke umulig at avgjørelsen også har å gjøre med at Tesla har sluttet å selge de rimeligste variantene av Model S og Model X. Det lager riktignok bedre plass for Model 3, men gjør også at Porsche Taycan seiler opp som en langt mer aktuell konkurrent til Model S.

Ifølge BGR, skal Klaus Zellmer, som er Porsches sjef i Nord-Amerika, ha påpekt at Taycan nå får en del oppmerksomhet fra Tesla-eiere.

– Typisk, når folk kommer fra andre merker, er det fra Audi, BMW eller Mercedes. Nå er det Tesla som er nummer én. Det er ganske interessant å se at folk som var nysgjerrige på Tesla, av gode grunner ikke slutter å være nysgjerrige, skal Zellmer ha sagt tidligere denne måneden.

Imponerende spesifikasjoner

For det er ingen tvil om at Taycan ser ut til å bli en en spennende bil. For det første introduserer den et 800-volts system, som sannsynligvis vil gi doningen den raskeste elbilladingen av noen bil ved lansering, nemlig opptil 350 kW. Eller for å si det slik – kunne lades til 80 prosent kapasitet på et kvarter.

Ellers regner man med at den vil ha mellom 400 og 600 gamp, og det har vært snakk om 0 til 100 km/t på rundt 3,5 sekunder.

Med tanke på rekkevidde, har Porsche tidligere sagt at bilen vil kunne rekke rundt 500 kilometer. Men dette er etter den meget snille og utgående NEDC-standarden. Hva som blir fasiten under mer realistiske forhold regner vi med å få vite utover i 2019.

Ønsker du deg noe større?
Dette er elektriske Porsche Cross Turismo >>>

(Kilde: BGR)

Les også
Porsche Taycan nærmer seg produksjonsstart
Les også
Porsche skal lage elektrisk versjon av populære Macan
Les også
Her står Porsches nye elbil igjen på fergekaien
Les også
Dette er elbilene som kommer i 2019
Les også
Porsche Taycan vil koste et sted mellom Cayenne og Panamera i utlandet
Les også
Nesten 2000 nordmenn har forhåndsbestilt Porsche-elbilen
annonse