Til hovedinnhold

Nå er den norske prisen på Tesla Model 3 klar

Alle som bestiller i år, kan forvente bil i løpet av første halvår 2019.

Stein Jarle Olsen, Tek.no
Stein Jarle Olsen

Tesla varsler nå at de vil invitere sine norske Model 3-reservasjonsholdere til å bestille biler i løpet av de nærmeste ukene.

Foreløpig er det imidlertid bare de to heftigste variantene av bilen som blir tilgjengelig: Long Range Dual Motor og Performance.

Levering begynner i februar, og leveringsrekkefølgen er basert på reservasjonsdato, leveringssted og utstyrsvalg, skriver Tesla i en melding.

Her er prisen

Hva så med prisen? Long Range-varianten vil starte på 464 020 kroner, inkludert vrakpant og dokumentavgift. Det betyr at Tesla faktisk legger seg litt under Tek.nos anslag fra et par uker tilbake, som var på 480 000 kroner.

Sort lakk er standard, men metallic- (sølv, blå) eller multi-coat-lakk (rød, hvit) kan velges mot et tillegg i pris på mellom 12 500 og 20 900 kroner.

Sort premiuminteriør er også inkludert, mens sort og hvitt koster 8 400 kroner ekstra.

Autopilot-maskinvaren er inkludert, mens Oppgradert Autopilot-pakken har samme pris som for Teslas andre biler, nemlig 41 800 kroner.

Premiuminteriøret er standard i modellene Tesla foreløpig tilbyr.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Under et halvt års ventetid

Og, kanskje mest interessant i disse tider hvor ventetidene på enkelte elbiler strekker seg over flere år: Alle som bestiller bil i 2018 kan forvente å få bilen levert i første halvår 2019, skriver Teslas kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i en e-post til Tek.no.

– Vil alle reservasjonsholdere få anledning til å bestille i 2018?

– Ja, alle som har reservert vil få mulighet til å bestille i 2018, og det er fortsatt mulig å legge inn reservasjon. De som reserverer fremover vil også bli invitert til å konfigurere innen året er omme, og kan også forvente å motta bilen i første halvdel av 2019 dersom de bestiller i år.

– Når vil det bli anledning til å bestille de øvrige variantene?

– Vi begynner med Long Range-variantene, slik vi gjorde i USA. Kunder som ønsker å vente på varianter som ennå ikke er i produksjon, kan selvsagt det, sier Roland, som ikke ønsker å fortelle hvor mange reservasjoner Tesla har i Norge.

Les test av 14 elbiler hos VG+ »

Model 3 får i likhet med Teslas andre biler et lite bagasjerom også under panseret.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Offentliggjør WLTP-rekkevidden

Tesla offentliggjør i dag også rekkevidden etter den europeiske WLTP-standarden, som blir på solide 544 kilometer for Model 3 Long Range med firhjulstrekk.

Det plasserer Model 3 godt over biler som Hyundai Kona Electric og Kia e-Niro, som de siste dagene begge har måttet justere ned rekkevidden etter at det ble oppdaget en feil ved testingen som resulterte i WLTP-rekkevidden. Disse har nå WLTP-rekkevidder på henholdsvis 449 og 455 kilometer fra sine 64 kWh store batterier.

Det skal selvfølgelig sies at disse bilene også er rimeligere enn den modellen Tesla foreløpig skal levere i Norge. Kona starter på 335 900 kroner, mens Kia skal ha 377 400 kroner for e-Niro.

90 000 ekstra for Performance

Model 3 Performance får på sin side 530 kilometer WLTP-rekkevidde. Den starter på 555 320 kroner, varsler Tesla.

Performance-modellen har raskere akselerasjon, med 0-100 kilometer i timen på 3,7 sekunder.

Toppfarten er økt fra 233 til 250 kilometer i timen, og bilen kommer med karbonfiberspoiler, 20-tommers Performance-hjul, røde bremsekalipere og funksjonen Track Mode.

annonse