Til hovedinnhold

Porsche skal lage elektrisk versjon av populære Macan

Kan ta opp kampen mot Jaguar og Tesla.

Porsche har virkelig fått øynene opp for det elektriske bilmarkedet. Ikke bare ønsker de å pumpe ut flere eksemplarer enn først planlagt av den kommende Taycan, nå vil de også lage en elbil ut av SUV-en Macan.

Det meldte først blant annet Financial Times og Spiegel Online. I ettermiddag har også Porsche sluppet nyheten selv.

Med denne modellen vil Porsche trolig sikte seg inn mot de samme kundene som i dag kanskje vurderer en Tesla Model X eller Jaguar i-Pace. Men i motsetning til disse, er en elektrisk Macan etter alt å dømme flere år unna.

Salgsstart i 2022

Porsches område i Leipzig skal gjøres mer «elbilbyggevennlig».

Den elektriske versjonen av Macan skal produseres på Porsches område i Leipzig, hvor det vil investeres i gjøre om fabrikken til en som er mer egnet til å bygge elektriske biler.

Ifølge Spiegels kilder er planen å få Macan i salg i løpet av 2022.

Da regnes det med at batteriteknologien er god nok til å liste samme rekkevidde som hos versjonene kjørende på fossilt drivstoff.

Porsche Macan.

Akkurat som Taycan, vil Macan få et system basert på 800 volt – og er ellers bygd på PPE-arkitekturen (Premium Platform Electric) Porsche har utviklet i samarbeid med Audi.

I en periode vil Macan både være å få som en vanlig fossilbil og en elektrisk variant. Men det er tydelig at Porsche vil satse på elektrisitet – etter planen skal minst halvparten av bilene de selger ha en form for elektrisk drift innen 2025.

Men først: Taycan

Macan kommer til å bli den tredje helelektriske bilen fra Porsche. Som nevnt er Taycan først ut, og etter planen blir den å se på veiene allerede mot slutten av året.

Porsche melder om stor interesse rundt Taycan, og hevder at rundt 20 000 potensielle kunder har betalt 2500 euro eller 20 000 kroner for å reservere en plass i køen.

Foruten dette er det bekreftet at selskapets elektriske Mission E Cross Turismo vil settes i produksjon kort etter at Taycan har kommet seg på markedet.

Hva med noe litt rimeligere?
Peugeots nye elbil kan reserveres fra neste uke >>>

(Kilde: Electrek)

annonse