Tek.no

Nyhet

Lag dine egne Android-apps

14 Juli 2010 11:00

Har du lett gjennom alle de snart hundre tusen applikasjonene i Android Market og ikke funnet det perfekte programmet? Da kan du alltids lage ditt eget.

Mens du tidligere har måttet kunne programmering for å lage applikasjoner, ser det nå ut til å bli enklere for hvermansen som måtte ønske det. Google har nemlig laget et eget program hvor du kan lage applikasjoner uten å kunne en eneste linje kode.

Klikk og dra

I praksis lager du programmet ved å dra og slippe bokser og klikke på ulike valg for å bestemme hvordan programmet skal fungere.

For å bruke programmet trenger du en Google-konto pluss at du må sende inn et skjema til Google. I tillegg må du registere deg i Android Market, hvilket koster rundt 150 kroner. Deretter er det bare å legge ut og selge, eventuelt gi bort programmene dine til andre Android-brukere.

Vil du lage Android-programmer? Da må du først besøke denne siden og registrere deg. Trenger du hjelp til å komme i gang eller lage programmer slik du vil ha dem, får du tips og hjelp av Googles egne tips og instruksjoner. Diskusjonsfora finnes også.

I videoen under kan du se hvordan programmet fungerer.

(Kilde: Android and me)

Les også
– Android er ikke åpent
Les også
Mobil Firefox tilgjengelig for Android
Les også
Les tegneserier på mobilen
Les også
Nå kan Xperia X10 rootes
Les også
HTC serverer Froyo før jul
Les også
Android og Iphone gruser Symbian
Les også
Nå kan du oppgradere HTC Hero
annonse

Les også