Til hovedinnhold

Phanteks dytter ut et snertent lite kabinett

Helkledd i aluminium og i to fargevarianter.

Phanteks

Litt mindre kabinetter har blitt en stor greie de siste årene, den ene produsenten etter den andre dytter ut små og lekre kabinettet på løpende bånd. Nå er det Phanteks tur, med sitt Enthoo EVOLV.

Dette er et kabinett som er helkledd i aluminium og med en relativt stilsikker design, og ved lansering kommer kabinettet med to ulike farger. Størrelsen er relativt beskjeden, og det er bare plass til hovedkort som holder seg til mATX- eller mini-ITX-formatene.

Kabinettet skal ikke trenger verktøy for monteringen, og de ulike platene er festet med et hurtigkoblingssystem som minner oss sterkt om det vi finner hos Lian Li. En litt mer spesiell detalj finner vi på døren, som faktisk har vanlige hengsler. Dermed blir ganske så enkelt å foreta fortløpende justeringer på innmaten.

Plass til vannkjøling

Kjølemessig er det en diger vifte på 200 millimeter i front, og en variant på 140 millimeter i bakkant. Begge viftene følger med, og det er også en egen viftekontroller som følger med. Det er også mulig å montere opptil tre 120 millimetere i toppen av kabinettet.

Er det vannkjøling som er din greie er det plass til radiatorer tre forskjellige steder, foran, toppen og bak. Foran i kabinettet, samt i toppen, er det plass til radiatorer med dobbel lengde, mens det bak er enkel som gjelder.

I tillegg er det festemekanismer for vanntank og vibrasjonsdempet feste for vannpumpen.

Kabinettet sluker skjermkort på opptil 31,8 centimeter, hvilket dekker det som er av toppmodeller nå for tiden. Ellers er det plass to SSD-er eller annet av tilsvarende størrelse og én vanlig harddisk. Via en egen ramme i bunnen av kabinettet kan du få lurt inn to harddisker til, og med enda en spesiell ramme får du plass til flere SSD-er også.

Vil du ha med et optisk drev er det mulighet for dette også, men da på baksiden av kabinettet. Kanskje ikke veldig praktisk om du gjemmer bort kabinettet, men tanken er vel at det er sjelden bruk for noe sånt. Ut fra bildene ser det ut som at du med et optisk drev vil miste en del av radiatorplassen i toppen av kabinettet.

For dem som liker å se på maskinvaren sin kommer kabinettet med et eget vindu. På grunn av løsningen for strømforsyningen slipper man å se på kabelsalaten gjennom vinduet, ettersom den er skjult av en egen strømforsyningsbrønn.

Prisene starter på 1200 kroner, men det ser ikke ut til at kabinettene er ute i butikkene her til lands før om en måneds tid. Sett gjerne opp et gratis prisvarsel via Prisguide, så sender vi deg en e-post så snart de blir tilgjengelige på lager.

Et annet lite kabinett, til halve prisen, er det svært spennende Aerocool DS Cube »

annonse