Tek.no

Test Corsair Carbide Air 240

Kabinettet som ikke bryr seg om hvilken vei du setter det

Corsair byr på flere gode egenskaper.

Rolf B Wegner
25 Aug 2014 16:30

Introduksjon

Vi har fått inn siste skrik på kabinettfronten fra Corsair til test, nærmere bestemt Carbide Air 240. Etter at Corsair hadde særdeles stor suksess med sin Obsidian-serie har de fortsatt med å pøse produkter ut på markedet.

Både Graphite- og Vengeance-serien har flere spennende modeller, men selv det var ikke nok for Corsair, og dermed ble billigserien Carbide lansert. Dagens testprodukt er blant de mindre kabinettene i serien, og er beregnet for mini-ITX og mATX-hovedkort.

Ettersom kabinettet har Air-betegnelsen i navnet indikerer det at kabinettet har to ulike rom, der det ene rommet huser hovedkort, skjermkort og andre ekspansjonskort. Det andre rommet tar seg av komponenter som strømforsyning og lagringsenheter.

Carbide Air 240 i all sin prakt.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Luftig kabinett

Det er ingen problemer relatert til å få Carbide Air 240 ut av esken sin, for både kabinettet og esken er liten og lett. Her snakker vi om et lite og snertent kabinett.

Den venstre siden av fronten har en rekke perforeringer, og vertikaltgående linjer. Disse linjene er trukket hele veien, og går også videre over toppen og bunnen av kabinettet. Mellom linjene er det perforerte felter. Bak disse feltene finner vi området der hovedkortet og de andre kortene skal være.

På høyre side av fronten finner vi start- og omstartsknappen, et par lydtilkoblinger og to USB 3.0-tilkoblinger. Foruten disse er fronten helt glatt, og det samme gjelder toppen av kabinettet.

Venstresiden kjennetegnes med et stort vindu som dekker nesten hele siden. Høyresiden er litt mer kjedelig, og her er det bare et perforert område i nederkant, ellers er døren helt flat.

Om det ikke har slått deg enda, så er det her ingen eksterne brønner. Det betyr at du kan glemme sånt som optiske drev og viftestyringer, med mindre du satser på eksterne USB-baserte enheter da.

Frontpartiet til Carbide Air 240.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Vi synes dette er helt greit, det meste gjøres via minnepinner og nettilkoblingen uansett. Trenger du et optisk drev i forbindelse med installasjonen av maskinen kan du like gjerne bare ha et drev som du kobler til midlertidig via sidedøren på kabinettet.

En annen spesiell greie er at kabinettet kommer uten føtter. Poenget er at du selv skal kunne sette føttene der du vil ha dem, for kabinettet kan like gjerne ligge på siden, eller stå på taket. I resten av testen skal vi dog la kabinettet stå som normalt, slik at det ikke blir noe forvirring med hva vi mener med opp- og ned.

Corsair sendte produktet til test.

Les også