Til hovedinnhold

Mikroprojektoren er her

Vi tok en nærmere kikk på projektoren Aiptek V10, som er priset til like under 3000 kroner. Vi skal ikke påstå at ytelsen imponerte, men det gjør i høyeste grad størrelsen. Dessuten har den et innbygget minne som gjør at du kan vise presentasjoner uten å ha med deg annet enn den knøttlille projektoren.

Minne

Minnet er på 1GB, og du velger selv om du vil legge in presentasjoner eller annet medieinnhold. Spilleren støtter AVI, MP3, DivX og en rekke andre formater. Når du skrur den på og peker den mot en egnet flate, vil menyene på skjermen lose deg frem til filen du ønsker å se. I tillegg kan miniprojektoren lese minekort i SD-format opp til 8GB.
Aiptek hevder at du skal kunne se et bilde på opp til 50 tommer, men vi ble ikke helt overbevist. Med en lysstyrke på åtte ansilumen skal det være bra mørkt før bildet trer tydelig frem. Under demonstrasjonen på CeBIT var skjermen plassert inne i en sort kasse. Her var avstanden til fremviseren ikke stort over 40 cm. Likevel må vi legge godviljen til for å beskrive bildet som greit nok.

Oppløsning
Men når hele fremviseren ikke er større enn en sigarettpakke, så forventer vi uansett ikke kinokvalitet. Her er bildeoppløsningen 480x640 punkter, så om du skal vise presentasjoner må du unngå lysbilder med liten skrift.
- Aiptek har ingen tradisjonell distributør i Norge, men den lille fremviseren kan kjøpes gjennom enkelte norske nettbutikker, sier Aipteks markedssjef for Europa.
Nå skal også dokkingenheten med innbygde høyttalere være klar. Den selges for ca 690 kroner.

Les også
Nå kan du kjøpe mobil med projektor
Les også
Test: Unique Crystal HiFi USB Speakers
Les også
TT-Micro på dingsejakt i Hannover
Les også
Test: SP-P400B - Lommeprojektor til mobilen
Les også
Nå kommer projektormobilene
Mer om
annonse